Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Projekt Šport kot mehanizem zgodnje integracije in rehabilitacije


slo-hrv

V sklopu programa čezmejnega sodelovanja Slovenija Hrvaška, ki ga delno financira Evropska unija je IPAK inštitut skupaj s partnerji Riječki sportski savez iz Reke in Centar za podršku i razvoj iz Pule izvedel projekt IRIS – Šport kot mehanizem zgodnje integracije in rehabilitacije.

Projekt je bil zaključen 17. junija 2015. Izvajal se je od 1.marca 2014. Namen projekt je bil da se s pomočjo promovira in izboljša zgonja integracija oseb s posebnimi potrebami. Po dostopnih podatkih je v Evropi okoli 16% oseb, ki imajo določene posebne potrebe. Partnerji so pri izvajanju projekta Plavanje kot terapija in integracije za osebe s posebnimi potrebami ugotovili da šport ima velike potenciale, ki se bi lahko izkoristili pri zgodnji integraciji in rehabilitaciji oseb s posebnimi potrebami. Še posebej, ker raziskave kažejo da z zgodnjimi ukrepi lahko bistveno izboljšamo kakovost življenja s posebnimi potrebami, in zmanjšamo stroške rehabilitacije. Ker pa vzgojitelji in učitelji v vzgojno izobraževalnih organizacij ter sodelavci nevladnih organizacij, ki delajo z osebami s posebnimi potrebami nimajo potrebnih znanj in veščin za učinkovito integracijo in rehabilitacijo smo v sklopu projekta IRIS opravili naslednje:

  • Izdelali analizo potreb uporabnikov
  • Izdelali učne programi za vzgojiteljice in učiteljice
  • Razvili in testirali učne materiale
  • Izvedlii festivale in delavnice
  • Promovirali projekt

Projekt s tem ni zaključen. IPAK inštitut bo nadaljeval z izobraževanjem, promocijo, organizacijo dogodkov kot je bil festival Šport kot mehanizem za zgodnjo integracijo in rehabilitacijo. O vseh dejavnostih in dogodkih po zaključku projekta bo javnost obveščana na spletnem mestu www.iris-projekt.eu in družbenih omrežjih facebook https://www.facebook.com/iriseuprojekt .