Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odličen uspeh karateistov iz Kozjega na Balkanskem prvenstvu v karateju v Črni gori


karate_balkansko_prvenstvo_1Konec meseca maja se je petdeset članska ekipa Karate Zveze Slovenije udeležila Balkanskega prvenstva v Herceg Novem v Črni gori. Na turnirju je sodelovalo enajst reprezentanc in preko devetsto tekmovalcev. Slovensko ekipo sta zastopala tudi najboljša kataša kadetov do 14 let; Jan in Bor Hartl.

Tekmovanje je prvi pogumno začel Jan, ki je zanesljivo, s soglasno sodniško odločitvijo, v prvem kolu premagal nasprotnika iz Romunije. V drugem kolu je nato naletel na domačina in ga prav tako suvereno premagal. V tretjem kolu, v borbi za polfinalno uvrstitev, pa je proti reprezentantu Makedonije, ki je bil že v preteklosti prvak Balkana, kljub izjemnem nastopu, izgubil. Makedonec se kasneje ni uvrstil v finale tekmovanja, zato je Jan izgubil možnost nastopa v repasažu in možnost borbe za tretje mesto.

Bor Hartl je po uspešnem nastopu Jana dobil še dodatni zagon ter podobno kot brat tudi on v prvem kolu premagal nasprotnika, ki je prihajal iz Srbije. V drugem kolu je brez dvoma s 5:0 premagal še tekmovalca iz Kosova. Sledil je četrtfinalni obračun, kjer se je pomeril z reprezentantom Makedonije in tudi kasnejšim finalistom te kategorije. Pri tem nastopu je Bor po delikatni sodniški odločitvi za las izgubil za eno sodniško zastavico oz. s 3:2.

karate_balkansko_prvenstvo_2

 

Upanja za medaljo pa vendar še ni bilo konec, saj je Bor dobil še priložnost po repasažu za boj za 3.mesto. V boju za odličje ga je čakal domačin iz Črne Gore, na žalost pa se je tu pot zaključila. Bor je s tesnim porazom 3:2 izgubil možnost za medaljo, uvrstil se je na izvrstno 7. mesto.

Bor in Jan sta prvič nastopila na Balkanskem prvenstvu in predstavljata pravi ponos karateja na Kozjanskem in Obsotelju, kot tudi v Sloveniji.

Vir in foto: Karate klub Kozjansko in Obsotelje