Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Rogaška Slatina obiskala nemška veleposlanica (foto in video)


obisk_nemske_veleposlanice_prinz_scrs_1Včeraj dopoldne je v okviru projekta “Evropa v šole” dijake Šolskega centra Rogaška Slatina obiskala nemška veleposlanica dr. Anna Prinz. Skupaj s še nekaterimi predstavniki lokalne skupnosti in Steklarne Rogaška so pripravili okroglo mizo na temo varstvo okolja. 

Gre za projekt, objavljen s strani ministrstva za zunanje zadeve, na katerega so se prijavili tudi na ŠCRS. Vodja projekta Agata Brantuša nam je pojasnila, da je zunanje ministrstvo Šolskemu centru Rogaška Slatina določilo obisk nemške veleposlanice. Dijaki so se seveda odlično pripravili na okroglo mizo, kar je z navdušenjem potrdila tudi nemška veleposlanica.

obisk_nemske_veleposlanice_prinz_scrs_2

Ob koncu okrogle mize, kjer so sodelovali po štirje dijaki vseh letnikov vseh programov in je potekala v nemškem jeziku, je veleposlanica izrazila navdušenje nad znanjem in poznavanjem tem o varstvu okolja s strani dijakov. Skupaj so se dotaknili številnih tem o varstvu okolja, ki se nanašajo tako na Slovenijo, Nemčijo in Evropo, kot tudi ostali svet.

Še pred okroglo mizo pa je Prinzova pohvalila urejenost in lepote naravnega okolja, kar je opazila med vožnjo skozi Rogaško Slatino. Seveda pa je ob prihodu ravnateljico Dubravko Berc Prah in ožji kolektiv ŠCRS pozitivno presenetila s pozdravom v slovenskem jeziku, ob tem pa dodala, da slovensko sicer razume, nekaj težav pa da ji povzroča govorjenje.

obisk_nemske_veleposlanice_prinz_scrs_3

Po končanem obisku je nemška veleposlanica obiskala še Steklarno Rogaška.

Pred kamero smo povabili organizatorico srečanja na ŠCRS Agato Brantušo, ki nam je zaupala več podrobnosti v zvezi z obiskom nemške veleposlanice. Njeni izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku, pripravili pa smo tudi galerijo fotografij z dogodka.

v/t/f: eH