Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 20. 5. 2015


Tatvina iz hiše

V torek, 12. 5. 2015, je občan naznanil, da pogreša denarnico, katero je nazadnje opazil v soboto. Policisti so ugotovili, da je neznanec v času od sobote do torka iz odklenjene stanovanjske hiše medtem, ko je oškodovanec opravljal dela v okolici, ukradel denarnico z dokumenti in denarjem, ter s tem oškodoval občana za okoli 130 EUR.

Tatvina fotovoltaičnih modulov

V sredo, 14. 5. 2015, je občan obvestil policijo, da so mu neznanci preko noči s strehe gospodarskega poslopja odtujili fotovoltaične module za pridobivanje električne energije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznanci preko noči odtujili 102 modula, ter s tem oškodovali lastnika za okoli 16.500 EUR. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Poškodovanje avtomobila

V petek, 15. 5. 2015, je občan policistom naznanil, da mu je neznanec v času od prejšnjega to tega dne poškodoval osebni avtomobil, katerega mu je porisal z neznanim ostrim predmetom. Policisti bodo o zadevi obvestili tožilstvo v Celju.

Zatajitev mobilnega telefona

Policisti so v soboto, 16. 5. 2015, kontrolirali osebo, za katero se je izkazalo, da gre za državljana Bolgarije. Omenjena oseba pri sebi ni imela nobenih osebnih dokumentov, vsled česar mu je bila po potrjeni identiteti izrečena globa. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da omenjeni državljan Bolgarije poseduje tudi mobilni telefon, katerega je v Ljubljani izgubil občan Logatca. Mobilni telefon mu je bil zasežen, ter bo zoper njega podana kazenska ovadba na tožilstvo v Celju.

Prometna nesreča

Policisti so bili v nedeljo, 17. 5. 2015, zgodaj zjutraj obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Ponikvi, ter v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti, povzročitelj pa se bo tudi srečal s sodnikom zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Tatvina barvnih kovin

Policisti so bili v ponedeljek, 18. 5. 2015, s strani Šolskega centra Šentjur obveščeni o tatvini dveh razteznih posod ter 20 kg aluminija, katere je neznanec odtujil v času od sobote do dneva prijave. Policisti bodo o tatvini obvestili tožilstvo v Celju.

 

OPOZORILO

Lepo vreme je na plano privabilo ljudi, ki so pričeli z opravili na zemlji, prav tako pa je slednje privabilo tudi nepridiprave, ki omenjeno izkoriščajo za pridobivanje lastne koristi. Občane obveščamo, da v kolikor opravljajo dela v okolici hiše naj zaklepajo vrata, ter pazijo na svoje premoženje. Prav tako naj ne nasedajo raznim odkupovalcem starega železa in podobnega, kjer ponavadi eden izmed njih osebo zamoti, ostali pa ta čas pregledajo hišo in odtujijo vrednejše predmete, kot so denar in zlatnina. V primeru da takšne osebe pridejo do občanov, naj se jim sledji ne pustijo zamotiti, naj pazijo na svoje premoženje, ter naj si zapomnijo čimveč podatkov o osebah, vozilih (tip, barva, reg. št.) ter smeri kam so se odpeljali.

 polovicka_celje_klik

,