Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: tudi Rogaška v polfinalu (foto); neposrečena domžalska karikatura


rogaska po cetrfinalu 2015Zadnja ekipa, ki se je uvrstila v polfinale končnice, je sinoči postala Rogaška, ki je v tretji tekmi četrtfinala ugnala Grosbasket. Gostje so igrali v okleščeni zasedbi, a kljub temu dolgo nudili dostojen odpor. V njihov prid govori tudi dejstvo, da jim je podjetje, ki vodi klub, sredi lige za prvaka prekinilo pogodbe in je trenutno vprašljivo, če bodo naslednje leto še sodelovali v prvoligaški konkurenci.

Rogaška je tekmo odlično odprla in si že v prvi četrtini nabrala dvoštevilčno prednost. V 13. minuti je domače vodstvo naraslo na 15 točk in zdelo se je, da ne manjka veliko, da bi bilo srečanje že odločeno. Še dve minuti do konca prvega polčasa je domača prednost znašala 14 točk, potem pa je varovancem Dajana Novakovića popustila zbranost in Grosupeljčani, ki so jih na tribunah spodbujali tudi navijači, so se približali le na pet točk zaostanka.

V nadaljevanju je znova najprej “potegnila” Rogaška, gostje pa so hitro prišli znova na -5. Po minuti odmora domačega trenerja je prednost počasi znova začela naraščati. V zadnje desetminutju gostje niso več mogli parirati in Slatinčani so se ob stoječih ovacijah veselili zgodovinskega uspeha.

V polfinalu se bodo v sredo, 13. maja, pomerili z domžalsko ekipo Helios Suns, ki je v dveh tekmah izločila Union Olimpijo. Tekma se bo začela ob 18. uri. Istega dne bo ob 20. uri šentjurski Tajfun začel tekmo v Novem mestu.

ROGAŠKA : GROSBASKET 86:67 (25:14, 17:23, 23:17, 21:13)
Čebular 21, Bubnić 17, Ferme in Koštomaj 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Najprej bi rad čestital nasprotni ekipi za vrhunsko borbenost in prikazano igro v četrtfinalnem nizu. Vseeno menim, da smo mi pokazali, da smo boljša ekipa in zasluženo napredovali v polfinale Lige Telemach. To je vse, kar je v tem trenutku pomembno. Za napredovanje bi rad čestital našim košarkarjem, obenem pa se zahvalil znova odlični publiki, ki jo v sredo, ko se bomo pomerili s Heliosom Suns, vabim, da se nam pridruži še v večjem številu.”

Poročanje KK Rogaška

Dodano naknadno

V domžalskem taboru so za napovedjo dvoboja med barvarji in Slatinčani šli čez mejo dobrega okusa. Upati je, da se napetosti zaradi tega ne bodo stopnjevale …

karikatura helios rogaska