Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: tako Rogaška kot Tajfun povedla v polfinalni seriji!


po prvi tekmi polfinala kosarka 2015Med štirimi najboljšimi ekipami, ki še tekmujejo v državnem košarkarskem prvenstvu sta obe ekipi z območja, ki sta odlično odprli polfinalno serijo, ki se igra na dve zmagi. Rogaška je v svoji dvorani za točko ugnala domžalske Helios Suns, Tajfun pa je slavil pri novomeški Krki.

Izjemno izenačeno srečanje se je odločalo v zadnji akciji. Ekipi sta bili tri minute pred koncem izenačeni na 71, potem pa sta do naslednje točke gostov minili dve minuti in pol. Slabe pol minute pred koncem je odgovornost nase prevzel Sandi Čebular in s prodorom postavil končni izid, ki Slatinčanom omogoča, da že v petek v Domžalah morebiti zaključijo serijo in se prebijejo v finale.

ROGAŠKA : HELIOS SUNS 73:72 (13:14, 20:22, 25:16, 15:20)
Čebular 17, Dimec 15, Bubnić 10, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Mislim, da je bila to vrhunska košarkarska predstava. Tribune dvorane so bile do zadnjega kotička napolnjene z navijači obeh ekip, ti so s korektnim navijanjem spremljali svoje ljubljence. Vse kar je po prvi polfinalni tekmi pomembno je zmaga in vodstvo z 1:0. Sedaj se bomo skušali čim prej regenerirati in tudi v Domžalah pokazati, da smo dobra ekipa.”

Gašper Okorn, trener Heliosa Suns: “Čestitke Rogaški za vodstvo z 1:0. Na nas je, da se poberemo. Tekmo je odločila ena žoga. Včasih je ta tvoja, včasih od nasprotnika. Domov se vračamo brez kakšne panike. Narediti moramo vse, da izid v polfinalnem nizu v Domžalah poravnamo na 1:1 in se še enkrat vrnemo v Rogaško Slatino.”

Poročanje KK Rogaška

Poročanje KK Helios Suns

§ § §

Šentjurčani so v Novem mestu večino tekme vzdrževali manjšo prednost in si lahko enako kot sosedje iz Rogaške Slatine lahko že na drugi tekmi, ki bo v soboto v šentjurskem Hruševcu ob 19. uri že zagotovijo zgodovinski finale.

KRKA : TAJFUN 66:70 (12:10, 14:18, 21:22, 19:20)
Clark (6 skokov, 8 podaj), Lelić 14, Sebič S. 10, …

Aleksandar Džikić, trener Krke: “Če hočemo igrati v finalu Lige Telemach, moramo najprej zmagati v polfinalu. Očitno se nekateri tega ne zavedajo. Upam, da se v prihodnje ne bomo odzvali na Držićeve provokacije.”

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čestitke fantom za zmago, dobro smo se borili. V prvem polčasu smo imeli kar nekaj težav s skokom nasprotnikov v napadu, saj so jih zbrali kar 10. V nadaljevanju smo bili pri tem segmentu veliko bolj enakovredni in mislim, da je to odločilo tekmo.”

Poročanje TV Slovenija