Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

KK Tajfun : KK Rogaška 67:65, ŠENTJUR DRŽAVNI PRVAK V KOŠARKI!


tajfun-prvaki

Kozjansko-obsoteljska zgodovinska serija za naslov državnega prvaka v košarki je po štirih srečanjih končana. V tesnih tekmah do skrajnih moči igralcev obeh ekip na igrišču so več znanja, spretnosti in moči prikazali košarkaji Tajfuna in tekmece premagali s serijo v zmagah 3:1.

Kozjansko.info smo tudi tokrat dvoboj v živo spremljali iz Šentjurja. Spodaj si oglejte fotogalerijo s tekme in velikega zmagoslavja Šentjurčanov. Jutri na Kozjansko.info sledi komentar serije in video inserti tekme ter slavja.

TAJFUN : Rogaška 67:65 (17:20, 15:15, 20:13, 15:17) TAJFUN DOBIL SERIJO V ZMAGAH 3:1
gledalcev 700; Držić 16 (4/4 za dve, 2/5 za tri) in 7 skokov, Drobnjak 12, M. Sebič 9, Clark 8, Bratož in Lelić po 7, Tomić 5, Zimić 3; Čebular 13, Dimec in Ferme po 12, Primorac 11, Bubnić 10, Koštomaj 4, Pelc 3.

SPODAJ SI OGLEJTE FOTOGALERIJO S TEKME TER SLAVA PO NJEJ


Potek tekme:
4. ČETRTINA

00:01 Čebular zgrešil trojko, ŠENTJURČANI SO DRŽAVNI PRVAKI V KOŠARKI!!!

00:19 Bubnič podaril Tajfunu žogo za zmago! A Sebič dvakrat mimo s prostih metov!

00:37 Tudi Slatinčani zgrešili 2 odprta meta za 3 točke ter nato storili prekršek.  Drobnjak 1 točka za prednost Tajfuna za 2

01:20 in še tretja zgrešena trojka Šentjurja, vrača Čebular s trojko ter takoj nato Držić, Tajfun vodi za 3

01:53 Tajfun zgrešil 2 trojki v zadnjih treh napadih. Katerakoli od njih bi praktično pokopala Rogaško

03:44 Čebular odlično pokrit s strani S. Sebiča, ukradena žoga in koš Tajfuna za vodstvo za 7 točk.

04:24 V zadnji sekundi napada Koštomaj osebna napaka nad Clarkom pri metu za 3 točke. Damjan Novaković iz jeze dobesedno na kolenih …

05:52 Držić pri Tajfunu danes odličen koš in še prekršek za njegovih 14 točk in +6 za Šentjur

08:20 Čebular končno zadel za 4 točke zaostanka Rogaške. V igri ponovno tudi Ferme

08:51 Slatinčani pogrešajo točke svojega najboljšega strelca Sandija Čebularja, ki je še brez koša v drugi polovici tekme

09:29 S košem Držića (prestop ob metu za 3 točke) Tajfun povedel za 6, Novaković izkoristil novo minuto odmora

3. ČETRTINA

POVZETEK 3. ČETRTINE: Po odsotnosti s parketa slatinskega najnevarnejšega strelca v prvem polčasu Fermeta (“prizemljile” so ga težave s prekrški) je Tajfun počasi a zanesljivo tekmo obračal v svoj prid in v zadnji del igre vstopa s pomembno prednostjo 4 točk.

00:00 Bratož s svojo prvo trojko danes (7 točk) zaključuje četrtino za vodstvo Tajfuna 52:48

02:22 Danes najnevarnejši strelec Tajfuna Ferme s 4 osebnimi na klop. V njegovi odsotnosti Šentjurčani počasi a zanesljivo prevzemajo pobudo. Čebular za zdaj neopazen.

03:29 Šmarska naveza pri Rogaški Pelc-Ferme se vrača na igrišče. Slednji ima 3 osebne napake, Pelca takoj naredil tudi svojo tretjo

03:59 Po prekršku nad Koštomajem ga je “dolgi jezik” stal tehnične napake. Kaznuje Drobnjak s 5. točko s prostih metov in v akciji izpod koša za vodstvo Tajfuna za piko (42:41)

05:51 Slatinčani ponovno začeli bolje, a Lelič s trojko poravnal rezultat na 39.

V fotogalerijo smo dali fotke s prvega polčasa.

07:46 Oglušujoče vzdušje v dvorani Hruševec. Poznavalci kozjansko-obsoteljske košarke znajo povedati, da takšne košarkarske evforije na tem območju ni bilo od najboljših časov legendarne (divje) lige, imenovane tudi “Jakečeva liga”.

POVZETEK POLČASA:
V Hruševcu gledamo še eno izenačeno srečanje, ampak tokrat s pobudo Slatinčanov, ki igrajo poletneje ter z manj napakami kot v ponedeljek doma. Še posebej dobro so odigrali prve minute obeh četrtin, a so Tajfunovci nato v drugem delu igre razliko vztrajno zmanjševali vse do zaostanka treh točk ob polčasu.

Po črni seriji metov z razdalje doma, Slatinski ostrostrelci tokrat natančnejši za 3 točke – zadeli so 4 trojke s 40% izkoristkom. Izstopa predvsem Šmarčan Tadej Ferme z 11 točkami (met za 2 3/3, trojke 1/2), 7 jih je pod košem dodal Mladen Primorac.

Šentjurčani tudi tokrat ne blestijo v odstotku meta izza črte (4/13), je pa dobro strelsko razpoložen Milan Sebič (9 točk), ki še ni zgrešil iz igre.

TAJFUN – ROGAŠKA 32:35  (17:20, 15:15, -:-, -:-)

2. ČETRTINA

00:00 Rezultat polčasa KK Tajfun : KK Rogaška 32:35

01:07 Izbita žoga priletela med novinarje in novinarju Večera Marku Kovačeviču skoraj razbila prenosni računalnik

02:09 Po košu Držiča Tajfun prvič povedel, Ferme vrača s trojko in košem iz polrazdalje (10 njegovih točk). Rezultat 29:35, minuta odmora na zahtevo Mihevca

04:43 Emir Zimič zadel 2 prosta meta; finale iz igralcev očitno potegne tudi nemogoče.

05:15 Serijo zgrešenih napadov končal Tajfun s košem iz protinapada za izenačenje na 25

06:24 Šentjurčani so se približali na 2 točki zaostanka (23:25). Nekaj zapravljenih napadov na obeh straneh

08:15 Dva groba prekrška Slatinčanov nad šentjurskimi igralci po izgubljenih žogah. Sodniki tokrat prizanesljivejši z nešportnimi osebnimi napakami

09:49 2. četrtina se je začela še z drugo tehnično napako v škodo Tajfuna. Ferme natančen s črte prostih metov, 6 njegovih točk.

1. ČETRTINA

00:00 Šentjurčani s serijo 5:0 razliko znižali na 3 točke zaostanka (17:20)

01:58 Slatinčani danes delujejo precej bolj sveže, obenem pa tudi zadevajo z razdalje Rezultat 13:20

05:43 Slatinčani tokrat začeli bolje kot v ponedeljek doma in povedli z 10:4. Mihevc že zahteval prvo minuto odmora.

09:38 Milan Sebič zadel prvi koš na tekmi, a izgubil kontaktno lečo. Potrebna menjava.

ZANIMIVOST: Na častnem sedežu tik ob parketu sedi znani mariborski pevec in košarkarski ljubitelj. Po neuradnih virih opravlja nalogo kontrole sojenja.

KAJ PRAVIJO STAVNICE: Stavnice očitno stavijo na zmago Tajfuna (kvota 1.28). Tisti, ki verjamete v uspeh Slatinčanov, boste za vsak evro na njihovo zmago lahko zaslužili 3.3 evre.

ZANIMIVOST: V dosedanjih treh finalnih tekmah je na parket stopilo  5  igralcev, košarkarsko vzgojenih v obeh klubih: Milan in Stanko Sebič, Anže Pelc, Tadej Ferme in Sandi Čebular. Prva dva nastopata za Tajfun, drugi trije za Rogaško. Košarkarsko je vseh pet zraslo v KK Šentjur. V ekipi Rogaške dejansko ne igra noben doma vzgojeni košarkar, s klopi pa svoje soigralce podpira kapetan in Slatinčan Željko Jotić, ki pa pri trenerju Novakoviću ni ravno deležen zaupanja in  na parket morda stopi ob minutah odmora. Tadej Ferme in Anže Pelc sta v Šentjurski klub prestopila kot mladinca iz Šmarja pri Jelšah, kjer je za njun košarkarski razvoj ob Novakoviću skrbel Boris Emeršič.

NAPOVED SREČANJA: Košarkarji Tajfuna so nedvomno v prednosti, tako psihološki kot geografski – zmaga pred domačim občinstvom pomeni uresničitev košarkarskih sanj. Slatinčani, nesrečni poraženci prve tekme v Hruševcu, so si v  ponedeljek doma privoščili ogromen spodrsljaj. Zmaga pod Rifnikom je mogoča, a le z demonstracijo šampionskega karakterja (in boljšim odstotkom meta iz razdalje).

OGLEJTE SI FOTOGALERIJO (VEČ KOT 200 FOTOGRAFIJ) S TEKME TER SLAVJA PO TEKMI:

sportne-igre2