Slovenika pri Pletovarju zaprta več ur

28. 4. 2015 23:45

images_slike3_ured6_regionalno_prometna_znakOb 14.11 se je na avtocesti Slovenske Konjice–Celje, v Pletovarju, občina Šentjur, prevrnil vlačilec s prikolico na kateri je prevažal hlodovino.

Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD Zreče, ki so zavarovali kraj dogodka, preprečili iztekanje goriva iz vozila, iz rezervoarjev prečrpali preostalo gorivo, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi sanirali razlite motorne tekočine, nato pa s tehničnim posegom odstranili odbojno ograjo in razrezali ogrodje prikolice, ter tako delavcem DARS-a omogočili odstranitev razbitin. Reševalci NMP Slovenske Konjice so eno poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Maribor. Zaradi nesreče je bila več ur avtocesta v smeri Slovenska Bistrica–Celje popolnoma zaprta.

Poročanje Žurnala24

Poročanje 24ur.com

 

Poročilo PU Celje (dodano naknadno)

Včeraj, okoli 14. ure, smo na viaduktu Slatina obravnavali prometno nesrečo, zaradi katere je bila avtocesta v smeri proti Ljubljani skoraj 6 ur v celoti zaprta, promet v smeri proti Mariboru je potekal po enem voznem pasu. 55-letni voznik tovornega vozila je pri vožnji navzdol zaviral, zaradi česar je začelo prikolico tovornega vozila zanašati, posledično se je vozilo prevrnilo na bok. Voznik se je v prometni nesreči lažje poškodoval.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,716 seconds.