Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ministra in župana o ojezeritvi Vonarskega jezera


kidric pocivalsek majcen misja 2015Ideje o ponovni ojezeritvi Vonarskega jezera so, sodeč po današnjih izjavah visokih gostov v Rogaški Slatini, čedalje bližje uresničitvi. V slatinski občinski stavbi na Izletniški ulici sta se na to temo danes zglasila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek in ministrica za okolje in prostor, Irena Majcen. Prisotna sta bila tudi župana Rogaške Slatine in Podčetrtka, mag. Branko Kidrič in Peter Misja.

Glavno vprašanje je sedaj, na kateri višinski koti bo dovoljena ojezeritev. Slatinčani “navijajo” za koto 204 m nadmorske višine, s čimer bi ojezeritev segala tudi v njihovo občino, če pa bi ostalo pri koti 202 m n.m.v., pa bi se novo – staro jezero raztezalo samo v podčetrtški občini.

V vsakem primeru bi to pomenilo veliko pridobitev za razvoj turizma. Ravno v tem trenutku se zaključujejo dela pri ureditvi kolesarske steze po kateri so se danes sprehodili predstavniki ministrstev in občin. Projekt podpirajo tudi na hrvaški strani, vsi vpleteni pa upajo, da se bo čimmanj zatikalo pri birokratskih procedurah.

Vrednost projekta Turistično-rekreacijski center Vonarsko jezero je ocenjena na 12 milijonov evrov.

bR

Videoprispevek TV Slovenija

polovicka_celje_klik