Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 18. 3. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 10. do 16. 3. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Poškodovanje tuje stvari

Policisti so bili v torek 10. 3. 2015 obveščeni, da si je kmetovalec na traktorju presekal pnevmatiko na traktorju, ko je navozil na kovinsko palico. Policisti so na kraju ugotovili, da je krajan Bukovja pri Slivnici na robu ceste na meji zasebne parcele v tla zabil 5 železnih palic, na katere je nato navozil kmetovalec, ter si poškodoval pnevmatiko. Policist bodo o dejanju obvestili tožilstvo.

Nasilje v družini

V sredo 11. 3. 2015 je na policijsko postajo Šentjur prišla občanka, ki je naznanila bivšega partnerja, zaradi suma kaznivega dejanja nasilje družini. Policisti o zadevi zbirajo obvestila, o ugotovitvah pa bodo obvestili tožilstvo.

Prometna nesreča

V Novi vasi se je v četrtek  12. 3. 2015 pripetila prometna nesreča, kjer sta se vozili oplazili z ogledali, ki sta se poškodovali, vendar je nato eden izmed udeležencev odpeljal s kraja. Voznik je bil naknadno ugotovljen, ter mu je bil izdan plačilni nalog.

Goljufija po spletu

Policisti so bili v petek 13. 3. 2015 obveščeni o goljufiji katere žrtev je bila mlajša občanka, ki si je želela mobilnega telefona. Na spletni strani z oglasi je našla prodajalca, ki je ponujal popolnoma nov telefon po skoraj polovični ceni, zardi česar se je odločila za nakup. Kot že mnogokrat se je tudi tokrat izkazalo, da če nekaj izgleda prelepo, da bi bilo res, najverjetneje ni, saj je po pošti je nato namesto mobilnega telefona prejela manjši električni reflektor. Zaradi omenjenega naj se občani pri spletnih nakupih vedno prepričajo od koga kupujejo in izberejo čim varnejše načine plačila.

Tatvina nafte

Policisti so bili v soboto 14. 3. 2015 s strani tujega državljana obveščeni, da so mu neznanci preko noči na počivališču Zima iz rezervoarja odtujili 60 l goriva. O ugotovitvah bodo policisti obvestili tožilstvo.

Slab nakup

Policisti so bili v soboto 14. 3. 2015 obveščeni, da je državljan v Šentjurju pred meseci kupil vozilo, za ki se mu je nato pokvarilo, ter ga je dal popravljat na servis, kjer so ugotovili, da ima vozilo namesto približno 200.000 kilometrov prevoženih že približno 400.000 kilometrov. Zaradi suma kaznivega dejanja goljufije je zoper prodajalca podal kazensko ovadbo. Policisti bodo zbrali obvestila, ter o ugotovitvah obvestili tožilstvo.

 

  Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik