Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šmarje se vrača Cvetje v jeseni, smejali so se Tinu Vodopivcu


vodopivec-naslovPo rekordnem letu 2014, ko si je program Kulturnega doma Šmarje pri Jelšah ogledalo rekordnih 28.286 obiskovalcev, uslužbenci JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah tudi letos skrbijo za bogato ponudbo kulturno-zabavnega dogajanja v kraju.

Jesenski hit – izjemno priljubljeni muzikal Cvetje v jeseni, ki je v dveh dneh trikrat razprodal veliko dvorano kulturnega doma, se v torek, 10. februarja spet vrača v Šmarje – in zanimanje je ponovno izjemno; kljub razmeroma visoki ceni – 26 € – se še komaj da dobiti kakšna vstopnica – za dodatne sedeže. Kupite jih lahko v šmarski knjižnici.

Tin Vodopivec z Desertom

Po decembrskem stand-up šovu Boštjana Gorenca-Pižame je prejšnji petek Šmarčane zabaval za mnoge najboljši slovenski komik Tin Vodopivec. Desert je pomenil jagodni izbor njegovih najboljših šal, s katerimi je osvojil slovensko občinstvo v minulih letih.

Po uvodnu s tinom je občinstvo naprej ogreval gost večera Klemen Bučan, ki se je na široko razgovoril o človeških ribicah in njihovi podobnosti s … penisi. Razmišljal je o tem, kako bi bilo, če bi bili priročno snemljivi in bi jih dame lahko okrog sprehajale kot psičke. Povezano s to tematiko verjetno marsikdo iz občinstva nikdar več ne bo z enakimi očmi obiskal Postojnske jame.

tin-klemen

Nazaj k Vodopivcu; trenutno eden najboljših slovenskih komikov vedno naniza šale, s katerimi se lahko poistovetijo vsi v občinstvu – od vožnje po avtocesti, shujševalnih diet pa do odnosov. Kako bi recimo bilo, če bi se ženskam ob vzburjenju napihnila lica? Ali pa, ste se kdaj vprašali, kako prave srne gledajo umetno srno, ki stoji ob cesti za opozorilo voznikom? In kako se vsi počutimo, kadar na nasprotni strani avtoceste vidimo zastoj?

Tin Vodopivec je znan kot komik, ki rad veliko navezuje stik s publiko. Jasno so bili precej na tapeti gledalci v drugi vrsti (prva je bila pač prazna), ki so povedali, da niso svingerji. Vsekakor pomemben podatek! Da v sredi predstave ni pametno hoditi na stranišče, je izkusil Gregor, ki je bil ob povratku deležen salve šal na svoj račun. Žal se je nekaj komunikacije z občinstvom izgubilo v Tinovem nerazumevanju narečja. Da v komediji uživajo tudi starejši je dokazal par, za katerega se je izkazalo, da je poročen že 50 let. Tinu sta zaupala svoj recept za tako dolgo skupno srečo: dobra hrana.

kl-pogacaIn ko smo ravno pri hrani: tudi po ogledu naslov predstave – Desert – ostaja misterij. Zagotovo pa je bil Tin Vodopivec zadovoljen z “desertom” – ocvirkovo pogačo – ki so mu ga po predstavi postregli, kar je na družabnem omrežju Twitter podelil s kolegom komikom Pižamo. Šmarska ocvirkovka očitno dobiva dober renome med slovenskimi stand-up komiki. Upamo, da jo bomo lahko postregli še mnogim!

R. Č., L. Č.