Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah z novimi zaščitnimi oblačili


gasilci-naslovnaOsrednje gasilsko društvo v šmarski občini – PGD Šmarje pri Jelšah  – je 25 svojih najbolj akrivnih operativcev opremilo z novimi sodobnimi zaščitnimi oblačili priznane znamke Rosenbauer, ki bodo zamenjali stare odslužene komplete.

V komplet sodi zaščitna obleka, čelada, škornji, rokavice ter gasilski pas.  Cena zaščitnega kompleta za operativnega gasilca znaša 1486 evrov.

Za nakup 25 kompletov je bilo torej potrebnih približno 37.000 evrov. Dve tretjini tega zneska je s svojo dotacijo, ki je zajemala tudi nakup novega gasilskega vozila, omogočilo podjetje Vitli Krpan iz Jazbin, (o čemer smo na Kozjansko.info že poročali). Preostala sredstva so gasilci pridobili iz prebvozov vode, delom z avtolestvijo in z izkupičkom iz gasilskih prireditev. Dve obleki sta bili nakupljeni s sredstvi požarnega sklada.

gasilci2

Po kategorizaciji GZS PGD Šmarje pri Jelšah sodi v IV kategorijo, kar pomeni, da imajo trenutno na razpolago 54 oblečenih in opremljenih gasilskih operativcev. V ta namen so dogradili še 18 mest za shranjevanje operativne opreme.

gasilci3

Gasilci PGD Šmarje so ponovno izpostavili hvaležnost lastniku podjetja Vitli Krpan Francu Pišku za njegovo neprecenljivo dobrodelno potezo, ki je nedvomno prispevala k dvigu splošne varnost pred požarom in drugimi naravnimi nesrečami v kraju in občini.

gasilke1