Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Trije slatinski hoteli Rusoma, Američani vlagajo v steklarno


images_slike3_rogaska_grand_hotelS prihodnjim mesecem bodo trije hoteli v Rogaški Slatini prešli pod novega lastnika. Gre za Grand Hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria, ki so bili doslej pod okriljem družbe Terme SPA Rogaška. S februarjem bo njihov lastnik slatinski SLKI, ki ga vodi Roman Šipec, podjetje pa je v lasti ruskih zakoncev Kacijev.

Hoteli so bili doslej del družbe Heta Asset Resolution, ki je del skupine Hypo Alpe Adria. Do lesta 2013 so bili hoteli v lastni Bistričana Jožefa Pipenbaherja, ki so ga bankirji zaradi insolventnosti razlastili.

Več o hotelski zgodbi v prispevku portala SiOL

Podobno pozitivni toni prihajajo tudi iz smeri Steklarne Rogaška, kjer so po prodaji zaradi dolga cerkvenih Zvonov očitno dobili lastnika, katerega namen ni izčrpavanje podjetja, saj je vanj opazno vlagal. Skupina WWRD, vodilna svetovna ponudnica prestižnih izdelkov za dom, je v obnovo talilne peči za kristal namreč vložila 1,5 milijona evrov, podoben znesek pa je načrtovan še v naložbo v polirnico. Novi lastnik je število zaposlenih ohranil pri okoli 870.

Več o vlaganjih v prispevku Dnevnika

polovicka_celje_klik