Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Košarka: Rogaška z okrepitvijo; Tajfun v pokalu z Domžalčani; slatinski dijaki v polfinale srednješolskega prvenstva


kosarka_zogaPo poškodbi Milivoja Mijovića so pri Košarkarskem klub Rogaška poskrbeli za okrepitev. Novi član ekipe bo Dražen Bubnić, 29-letni in 205 cm visoki košarkar, ki ima slovensko in hrvaško državljanstvo. V tej sezoni je igral v Romuniji, v Sloveniji pa je bil nazadnje član ljubljanske Olimpije, pred tem pa je igral za Helios, Zlatorog, Koper, Elektro in Slovan.

Za uigravanje je na voljo kar nekaj časa, saj naslednja tekma Slatinčane čaka šele 7. februarja, ko bodo gostovali v Grosuplju.

Na žrebu finalnega turnirja Pokala Spar, ki je bil delno dirigiran, so šentjurski košarkarji za nasprotnika v četrtfinalu prejeli domžalske Helios Suns, s katerimi so se pomerili prejšnjo soboto in slavili za dve točki. Tekma bo v četrtek, 19. februarja, v Laškem, ki bo gostilo zaključni turnir. V primeru uspeha bo Tajfun najverjetneje igral proti Krki, ki si je tudi zaželela dirigirani nači žreba.

Bogdan Rahten, predstavnik KK Tajfun: “Z uvrstitvijo na finalni turnir smo dosegli enega od zastavljenih ciljev v tej sezoni. Veseli smo, da smo v aktualnem pokalnem tekmovanju doživeli veliko pozitivnega. Ekipa Dražena Petrovića iz Maribora nam je pripravila izvrstno dobrodošlico. V dvoboju z zelo solidnimi Podčetrtčani smo poleg ostalega utrdili dobrososedske odnose. Prav tako smo izjemno perspektivne sosednje Konjičane v fenomenalnem vzdušju gostili v novi telovadnici na Planini pri Sevnici, od koder prihaja naš generalni pokrovitelj, s čimer smo razširili oz. utrdili krog privržencev na jugu šentjurske občine. Naši igralci so nas v tej sezoni že pošteno razvadili. Na finalnem turnirju se nadejamo ponovitvi angažiranih predstav, ki so doslej prinesle 13 zmag iz 13 tekem. Če nam bo ob ustreznem spoštovanju vseh akterjev naklonjena še Fortuna, lahko pridemo zelo daleč, čeprav je na zadnjem srečanju z Domžalčani odločala ena žoga. Verjamem, da bodo ljubitelji Tajfuna preplavili sosednje Laško. Na koncu naj dodam, da si zaradi duha pokalnega tekmovanja in želje po presenečenjih, ki sta jih izrazila tudi direktor Spar Slovenija in predsednik KZS želimo, da bi bilo to tekmovanje podvrženo žrebu v vseh fazah.”

§ § §

Na četrtfinalnem turnirju državnega prvenstva v košarki za srednješolce, ki je bil v torek, 20. januarja, v Rogaški Slatini, so košarkarji slatinskega šolskega centra prepričljivo premagali oba nasprotnika in se uvrstili v polfinale.

Podrobneje v prispevku ŠCRS

polovicka_celje_klik