Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Iskane Legende grofije Žusemske končno ponatisnjene


articek ponatis legend 2014V začetku meseca je legendarni Daniel Artiček predstavil ponatis že davno pošle knjige Legende grofije Žusemske. Gre za natančno kopijo prvotne izdaje iz leta 1997, plodoviti pisec del o našem območju pa se je tudi tokrat odločil za samozaložbo.

Z edinim zunaj šentjurske občine živečim prejemnikom občinskega priznanja doslej se je v Dobrini pogovarjala Katja Kovačič. Avtor je dejal, da je kolebal med prenovljeno izdajo z novimi ilustracijami in ponatisom, ki ga je založil v 500 izvodih. Knjiga je na razpolago pri dobrinskem društvu, kakor na šentjurskem TIC.

Artiček je med drugim izrazil zadovoljstvo, da je ena od zgodb iz knjige, Grofična Ana, zaživela tudi kot doživljajska točka na Grajski učni poti Žusem. O svojem delu je dejal, da vanj pred leti ni vključil zgodb o zgodovini loških glažut, ki jih je pozneje obdelal v posebnem delu. Prisotne je seznanil tudi, da je na njegovem spisku del že novo delo, in sicer knjiga, ki se navezuje na ponatisnjeno, saj naslov Male legende o žusemskem gradu.

Oglejte si pogovor z iskrivim Artičkom

Prireditev sta popestrila Sara in Aljaž Žafran

v: bR

 

Preberite tudi:

Loka pri Žusmu poslej s simboli

polovicka_celje_klik