Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Anini galeriji od petka slikarska razstava Maestral (foto in video)


V petek, 7. oktobra, je v Anini galeriji v Rogaški Slatini potekal odprtje slikarske razstave s pomenljivim naslovom – Maestral. Konjičanka Tina Konec, avtorica slikarske razstave, je na ogled v sicer jesensko obarvano Rogaško postavila razstavo, ki tako z abstraktnimi toni kot motivi spominja na morje, kar že da slutiti sam naslov.

O delih avtorice razstave Tine Konec, študentke slikarstva na Akademiji za likovno umetnosti in oblikovanje Univerze v Ljubljani, je spregovoril Nani Poljanec, ljudski ustvarjalec. Slednji je avtorico in njena dela predstavil z “jezikom poznavalcev” umetniških del in kritik, kar je razstavi dalo še dodaten ton abstraktnosti. Program pa je popestril tudi izvrstni kitarist Boštjan Imenšek, ki je z unikatno-abstraktnim igranjem na električni kitaro mistično povezal most med očesom opazovalca in umetniškimi stvaritvami. Program je povezovala Sergeja Javornik.

 

Razstava je bila izvedena v soorganizaciji z Grupo KunstHaus, ki je ob koncu odprtja razstave poskrbela za odlično kulinarično pogostitev. Sicer pa bo mlada umetnica v Anini galeriji prisotna ob sobotah, vse do 21. decembra 2014, ko bo razstava zaprla vrata.

 

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete igranju Boštjana Imenška, ki je predstavil avtorsko stvaritev z naslovom Gitarspektrum. Ogledate pa si lahko tudi manjšo galerijo fotografij (klik!), posneto na odprtju razstave.

 

v/t/f: eH 

S KOZJANSKO.INFO IN POLOVIČKA.SI V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO

Na naši prenovljeni strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno (za cekine) omogočamo ogled izbranih kino predstav v Šmarju. Za vsak film ponujamo po 8 brezplačnih vstopnic!

Za naročilo brezplačnih vstopnic za filme Fantovska leta in Medzvezdje kliknite tukaj: