Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurski Zgornji trg še dodatno polepšan


Občina Šentjur je predsinočnjim namenu predala prenovljen objekt v Ulici skladateljev Ipavcev 30 v šentjurskem Zgornjem trgu. S tem so tudi uradno zaključili projekt »Urejanje Zgornjega trga v Šentjurju – 2. faza«, ki je bi sofinanciran z evropskim denarjem.

Pod nadzorstvom zavoda za varstvo kulturne dediščine je osvežitev doživela stavba pri znamenitih kostanjih, ki je dolga leta kazila videz najstarejšega dela mesta. Novo vlogo je dobilo tudi zunanje območje Ipavčeve 30, saj so uredili parkirišča, pod kostanji pa sedaj stoji senzorični park z elementi za spodbujanje zvočnih, tipnih in vizualnih zaznavanj.

Občina Šentjur se je s to investicijo prijavila na šesti Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 in bila na razpisu uspešna, saj si je pridobila sofinanciranje investicije v višini 85% upravičenih stroškov, to je slabega pol milijona evrov, preostali del stroškov in DDV je zagotovila Občina Šentjur iz proračuna.  

Oglejte si nekaj fotoutrikov (KLIK!) z odprtja, kakor tudi krajše videoutrinke