Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Krajevni skupnosti Polje ob Sotli so praznovali (foto in video)


V nedeljo, 16. novembra, je v Domu krajanov Polje ob Sotli potekal tradicionalni praznik KS Polje ob Sotli. Poleg številnih domačinov, ki so se udeležili prireditve s kulturnim programom, so bili prisotni tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, novi predsednik KS Polje ob Sotli Boštjan Hostnik, član IO Društva izgnancev Slovenije Ivan Babič, občinski svetnik Zlatko Juričan, župnik in drugi.

Praznovanje se je pričelo z branjem odlomka iz knjige Spomini in pričevanja, s čimer so ob tej priložnosti obeležili tudi spomin na izgnance iz teh krajev med leti 1941 – 1945. Nato je zbrane nagovoril novi predsednik KS Polje ob Sotli Boštjan Hostnik, ki je pred kratkim zamenjal dosedanjo predsednico KS Heleno Avgustinčič. Po pozdravnem nagovoru in zahvali za zaupano funkcijo se je Hostnik zahvalil za minulo delo sedaj že bivše predsednice Helene Avgustinčič. Nagovoru novega predsednika KS lahko prisluhnete v prvem spodnjem video posnetku.

Zbrane je pozdravil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki je uvodoma izpostavil številne investicije, realizirane v preteklih letih na območju KS Polje ob Sotli. Med drugim se je za minulo dobro delo v krajevni skupnosti zahvalil Heleni Avgustinčič in zaželel nadaljevanje le-tega z novim predsednikom Hostnikom. V nagovoru, ki mu lahko v celoti prisleuhnete v drugem video posnetku spodaj, je Misja izpostavil prihajajoče spremembe, ki se bodo zgodile v kratkem in bodo močno spremenile delovanje in financiranje lokalnih skupnosti.

Predsednik KS Polje ob Sotli Boštjan Hostnik, župan občine Podčetrtek Peter Misja, član IO Društva izgnancev Slovenije Ivan Babič in občinski svetnik Zlatko Juričan so nagovorili prisotne

Član IO Društva izgnancev Slovenije Ivan Babič je spregovoril v imenu vseh izgnancev, ki so se ob tej priložnosti spomnili na dogodke in grozote, ki so jih kot izgnanci oz. izseljenci med drugi svetovno vojno doživljali. Tudi njegovemu nagovoru lahko v celoti prisluhnete in sicer v tretjem video posnetku spodaj.

Sledil je kratek kulturni program, ki so ga pripravili najmlajši krajani KS Polje ob Sotli. Prva je nastopila mlada pianistka Doroteja, ki je kasneje na klavirju spremljala vokalista, mlajšega brata Jerneja. Krajani so bili deležni tudi številnih deklamacij, ki so jih pripravili učenke in učenci pod taktirko učiteljic.

Nazadnje je na oder stopil ter pozdravil goste in izgnance še občinski svetnik Zlatko Juričan, ki se je ob tej priložnosti dotaknil dela v preteklem štiriletnem obdobju. Nagovoru lahko prisluhnete v zadnjem video posnetku.

Tik pred zaključkom kulturnega dela so se s skeči na odru predstavili učenci, podmladek KS Polje ob Sotli in nasmejali obiskovalce. Kulturni program je zaključila skupina ljudskih pevcev, med katerimi je bil tudi župnik Jože Rogač. Sledilo je druženje ob hrani in pijači.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, v katerih lahko prisluhnete nagovorom zgoraj omenjenih govorcev. V galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke z dogodka.

Nagovor predsednik KS Polje ob Sotli Boštjana Hostnika: 

Nagovor župana občine Podčetrtek Petra Misje:
Nagovor člana IO Društva izgnancev Slovenije Ivana Babiča:  
Nagovor občinskega svetnika Zlatka Juričana: 
v/t/f: eH