Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 5. 11. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 28. 10. do 3. 11. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Tatvina visokotlačnega čistilca
Policisti so bili dne 28. 10. 2014 obveščeni o kaznivem dejanju, pri katerem je neznani storilec preko noči izpred stanovanjske hiše v Boletini odtujil visokotlačni čistilec Kächer. Z omenjenim dejanjem je neznanec oškodoval lastnika za okoli 600 EUR.

Tatvina nafte
V noči na 30. 10. 2014 je neznanec pristopil do parkiranih tovornih vozil v industrijski coni v Šentjurju, vlomil v rezervoarje štirih tovornih vozil, ter si prilastil okoli 650 litrov dieselskega goriva. Prav tako si je prilastil tudi motorno žago. Z vsem omenjenim je oškodoval lastnika za skupno okoli 1.400,00 EUR.

Padel z moto cross motorjem
V petek 31. 10. 2014 so policisti obravnavali dogodek, pri katerem se je hudo telesno poškodoval voznik moto cross motorja. Zaradi kršitve Zakona o ohranjanju narave mu bo izdan plačilni nalog.

Naznanitve kršitev
V noči iz 31. 10. 2014 na 1. 11. 2014 so bili policisti obveščeni o treh kršitvah javnega reda in miru, vendar je bilo pri ugotovljeno, da do kršitve ni prišlo, oziroma je pri ugotovljeni kršitvi zaleglo opozorilo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami
Dne 1. 11. 2014 je v Hotunjah prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in štirikolesnika. Omenjena sta se srečala sta se na ozkem delu ceste, kjer normalno srečanje ni mogoče, nobeden od voznikov pa pred trčenjem ni uspel pravočasno ustaviti oziroma se umakniti. Pri prometni nesreči je voznik štirikolesnika zadobil hudo telesno poškodbo.

Tatvina nafte
Dne 3. 11. 2014 so bili policisti obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču Zima. Oškodovanec je bil državljan Poljske, ki je naznanil, da za storitev dejanja sumi voznika tujega tovornega avtomobila, ki je bil parkiran v bližini njegovega vozila, vendar točnih podatkov o njem ni imel.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami
Policisti so bili v ponedeljek 3. 11. 2014 naknadno obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila tega dne v jutranjem času, med dvema voznikoma osebnih avtomobilov. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je udeleženka s potnikoma zadobila telesno poškodbo, zato so bili obveščeni policisti.

 

OPOZORILO ZA VSE BRALCE
Zopet smo ure prestavili na zimski čas, posledično je zunaj prej tema, prav tako pa se tudi dejansko krajša dan. V zvezi tega opozarjamo občane, primeru odhoda od doma (nakupi, obiski) pustite prižgano kako luč ali kaj podobnega, kar bi storilce lahko odvrnilo od namena vloma. Prav tako vse naprošamo, da opazujejo okolico, saj so storilci nekje v bližini in imajo v primeru kontakta že pripravljene odgovore, da se jim je pokvaril avto, nekoga čakajo, se joče otrok ….. Pomembno je, da si zapomnijo oz. zapišejo registrsko številko vozila, znamko, sopotnike, smer vožnje, in nas o tem takoj obvestijo policijo Policijsko postajo Šentjur ali pokličejo na 113.

ZIMSKA OPREMA VOZIL
Od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta morajo motorna in priklopna vozila imeti zimsko opremo. Za zimsko opremo se štejejo zimske pnevmatike globine najmanj 3 mm, oziroma letne pnevmatike (najmanj 3 mm) in snežne verige v vozilu, v primeru, da se sneg prične oprijemati vozišča, pa je potrebno na pogonsko os nadeti snežne verige. Seveda pa je zelo pomembno tudi, da so stekla vozila in vzvratna ogledala očiščena, da je na ta način vozniku omogočena normalna vidljivost.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber
Pomočnik komandirja PP