Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprli dvomilijonsko vodarsko investicijo ob Voglajni


S krajšo slovesnostjo in postavitvijo spominske table so v Šentjurju pri mostu čez Voglajno na Cesti Leona Dobrotinška označili zaključek dveh podfaz (B1, B2) obsežnega projekta Protipoplavni ukrepi ob Voglajni s pritoki v Šentjurju – faza B.

Ob domačem županu mag. Marku Diaciju je tablo razkril skrbnik vodnega sklada, predstavnik Ministrstva za okolje in prostor, Tomaž Globokar.

Iz državnega vodnega sklada sta za izvedbo celotne faze B zagotovljena skoraj dva milijona evrov, za kar je bila pogodba z resornim ministrstvom podpisana lani, zatem pa so se septembru 2013 pričela dela v okviru podfaz B1 in B2, letos junija pa po podpisu pogodbe z izvajalcem še v podfazi B3. Slednja faza se izvaja na območju ob Kozarici oziroma ob pritoku Kozarice v Voglajno, med obrtno cono in stanovanjsko cono ter šolo v Hruševcu. Zajema izgradnjo protipoplavnih nasipov in zidov, ureditev korita in pretočnosti Kozarice.

Zaključeni fazi, ki sta zajemali zahtevna in obsežna dela na območju vodotoka Voglajna in sotočja s Pešnico. Poleg izgradnje protipoplavnih nasipov in zidov, čiščenja struge, urejanja brežin in ostalih ureditev je bil rekonstruiran tudi most čez Voglajno, hkrati pa še cesta. Občina Šentjur je nadaljevanje protipoplavnih ukrepov zagotovila s tem, da je sama izvedla prvo fazo, zatem pa vse okoljske postopke, prostorske plane in priprave dokumentacije vodila tako, da je v njih že ustrezno predvidela protipoplavne aktivnosti.

Faze protipoplavnih ukrepov v se bodo še nadaljevale vse do črke G, skupna vrednost del pa je ocenjena na 13 milijonov evrov.

 

 

 

 

v: bR