Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Movember: mesec, ko zasijejo brki


Mesec november je čas, ko zasijejo brki in se november preimenuje v movember. Gibanje, ki prihaja iz Avstralije, je izšlo iz zabave. 

Skupina Avstralcev se je pri večernem pitju piva odločila, da se cel november ne bodo brili. Zastavili so cilj, da bodo zdržali brez britja in vztrajnost proslavili konec mesca. Odziv, in seveda zanimanje, so bili pozitivni, tako so se odločili, da bo projekt večji.

Gibanje ima več kot 2 milijona pripadnikov. Ideja pa je dobrodelna, saj se zbira denar na različnih dogodki, denar pa potuje za raziskave raka na prostati. Avtorji kampanje pa želijo ozaveščati tudi o drugih moških težavah.

movebmer1Glavni promotor gibanja pri nas  je Filip Flisar. Seveda sodelujejo tudi drugi, ponekod lahko dobite značke, srknete kavo s brki… po znižani ceni, ali pa sodelujete v dražbi, teku.

V akciji sodeluje kar nekaj  Slovencev, vendar še vedno nekateri menijo, da je to le nekakšna ameriška “fora”.

movember2Kakšna so pravila?

1. Prvega novembra se obriješ.

2. Brke si pustiš rasti cel november.

3. Brki se ne smejo dotikati zaliscev.

4. Brki in kozja bradica se ne smeta dotikati.

5. Vesti se moraš kot pravi gentleman.

 

Evelin Brodnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na našem portalu z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno ponujamo po 8 stopnic za filme po izboru v kinu Šmarje: Nesramni dedi (21. 11.), Bes (22. 11.), Butec in butec 2 (28. 11.), Pingvini iz Madagaskarja (3D)(29. 11.), Dolga pot navzdol (29. 11.)