Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zelena luč za gradnjo poslovnega objekta Lekarna Rogaška Slatina s podzemno parkirno hišo Promenada


Danes zjutraj je župan občine Rogaška Slatina skupaj z javnim partnerjem JZ Celjske lekarne Rogaška Slatina in zasebnim partnerjem, družbo GIC Gradnje d.o.o., podpisal pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo poslovnega objekta Lekarna Rogaška s parkirno hišo Promenada v Rogaški Slatini, so sporočili z Občine Rogaška Slatina.

Gradnja se bo predvidoma pričela ža naslednji teden, 3. 11. 2014, in bo predvideno zaključena meseca avgusta 2015. Pridobitev bo bistveno izboljšala funkcionalnost in dostopnost storitev ter umirila promet tako za obiskovalce Lekarne Rogaška kot tudi za obiskovalce Zdravstvene postaje Rogaška Slatina. Nova lekarna se bo raztezala v dveh nadstropjih novo-grajenega objekta na lokaciji ob Zdravstveni postaji Rogaška Slatina.

Podzemna parkirna hiša Promenada na mestu sedanjega asfaltnega parkirišča pred Zdravstveno postajo Rogaška Slatina bo zagotavljala skupno 87 parkirnih mest, od tega v kleti 41 in 46 na površju. Prostori nove lekarne v skupni neto površini 630 m2 bodo neposredno dostopni tako iz promenade kot iz nivoja obstoječega parkirišča pred zdravstveno postajo, v drugem nadstropju poslovnega objekta pa bodo izgrajene poslovne površine za zdraviliško in zdravstveno dejavnost, v skupni neto površini 320 m2.

Cilji, ki jih je zasledovala občina Rogaška Slatina pri načrtovanju tega projekta, so bili zagotoviti večjo, sodobno in dostopno lekarno za svoje občane, ki bo neposredno povezana z obstoječo Zdravstveno postajo Rogaška Slatina in v celoti dostopna invalidom. Dostopnost zdravstvenih in lekarniških storitev bo v prihodnje izboljšana predvsem z dodatnimi parkirnimi mesti in možnostjo prehoda med objektoma zdravstvene postaje in nove lekarne, kjer bo že iz parkirne hiše zagotovljena povezava z dvigali, kot tudi s stopnišči.

Vrednost celotne investicije z davkom na dodano vrednost znaša 2.293.600,00 EUR, Občina Rogaška Slatina bo pri projektu sodelovala s sofinanciranjem 25 % deleža izgradnje garažne hiše, kar skupaj s stroški dokumentacije in zunanje ureditve znaša 215.000,00 EUR.

Tako Zdravstvena postaja Rogaška Slatina kot obstoječa lekarna bosta med gradnjo delovali na obstoječih lokacijah, v istem obsegu poslovnega časa kot doslej. Občina Rogaška Slatina bo med samo gradnjo razširila režim modrih con (časovno omejenega brezplačnega parkiranja) na parkiriščih v neposredni bližini zdravstvene postaje, s čimer bo obiskovalcem zdravstvene postaje, lekarne in okoliških javnih ustanov in poslovnih objektov zagotovljen nemoten dostop do vseh storitev.

Vir in foto: Občina Rogaška Slatina