Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Stopili skupaj in družini Gilčvert postavili nov dom


Za družino Gilčvert iz Straže na Gori nad Dramljami je pred dnevi sonce posijalo s posebno toplimi barvami. Po zaslugi donatorske akcije so se namreč vselili v nov dom.

Družina, ki je pred tremi leti ostala brez mame, je živela v 400 let stari vlažni in razpadajoči stavbi, ki je bila neprimerna za bivanje. V gospodinjstvu živijo oče Anton in dva šoloobvezna otroka Urška in Jernej ter starejša babica, ki težko skrbi zase. Jernej ima precejšnje zdravstvene težave – revmatični artritis.

Občinska zveza prijateljev mladine Šentjur je videla njihovo stisko in pomagala organizirati donatorsko akcijo. V letu 2013 so se začele priprave za izgradnjo lesene hiše, ki je zaradi bolezni Jerneja najprimernejša. Fakulteta za gradbeništvo in arhitekturo v Ljubljani je prevzela izvedbo projekta in pripravila dokumentacijo za izgradnjo hiše. OZPM Šentjur, ki ga vodi Albina Karmuzel, se je aktiviralo za iskanje sredstev tako v obliki gradbenih materialov in storitev, kakor tudi finančnih. Sedaj ostaja vprašanj, če bo družina z nizkmi prihodki zmogla nov standard bivanja …

Po besedah Karmuzlove je na Šentjurskem podobnih primerov še več.

 

 

bR