Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Reševalna postaja ZD Šmarje pri Jelšah odslej z novim aparatom EKG z defibrilatorjem


Prvi oktobrski petek je Reševalna postaja JZ ZD Šmarje pri Jelšah prejela nov aparat EKG z defibrilatorjem. Slednji se že nahaja v nujnem reševalnem vozilu ZD Šmarje pri Jelšah in služi za izvajanje nujne medicinske pomoči vsem občankam in občanom vseh občin ustanoviteljic, kakor tudi njihovim obiskovalcem.

Vrednost nabavljene opreme je 31.470,13 €. Večino sredstev je Občina Podčetrtek pridobila na razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje investicije na primarni ravni zdravstvene dejavnosti v višini 23.163,00 €, preostali del pa zagotavlja ZD Šmarje pri Jelšah iz amortizacijskih sredstev.

 

Predaje aparata so se udeležili vodja reševalne službe ZD Šmarje Aurora Nassib, dr. med., spec. družinske med., zdravstveni tehnik Peter Černezel, direktorica JZ ZD Irena Nunčič, župan občine Podčetrtek Peter Misja in njihovi sodelavci. Župan Misja je aparat simbolično predal vodji reševalne službe ZD Šmarje pri Jelšah, ob tem pa povedal: “Z JZ ZD Šmarje pri Jelšah že vsa leta odlično sodelujemo na vseh segmentih. V kratkem boste priče še eni otvoritvi v Podčetrtku, dokončni obnovi dela zdravstvenega doma. Želim, da nova pridobitev (aparat EKG z defibrilatorjem) dobro služi namenu, kateremu ga danes predajamo.”

 

Ob predaji aparata je spregovorila tudi direktorica JZ ZD Šmarje pri Jelšah Irena Nunčič, ki se je županu Misji zahvalila za prijavo in posledično pridobitev sredstev, ki so bila nujno potrebna za nakup tega aparata: “Gre za najpomembnejši kos medicinske opreme v nujnem reševalnem vozilu, ki je namenjen reševanju človeških življenj. Ker ga bomo imeli v reševalnem vozilu, bo dejansko služil za zagotavljanje nujne medicinske pomoči vsem občanom in občankam ter obiskovalcem na celotnem področju vseh šestih občin, kjer deluje šmarski zdravstveni dom.”  

t/f: eH