Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 22. 10. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 7. do 20. 10. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

TATVINA
Dne 7. 10. 2014 zjutraj je voznik CLIA tankal na OMV-ju in se odpeljal brez plačila. Kljub temu, da je na vozilo namestil ukradene tablice, so ga policisti kmalu izsledili in ugotovili, da gre za starega znanca policije. Ob tem pa so bile v prtljažniku najdene še tri posode za gorivo. Storilec se bo zagovarjal na sodišču.

NASILJE V DRUŽINI
Dne 7. 10. 2014 je PP Šentjur obravnavala prijavo nasilja med partnerjema na Planini pri Sevnici. Partnerju je bila izrečena prepoved približevanja in bo podana kazenska ovadba na tožilstvo. Če in kako dolgo bosta še vztrajala skupaj, pa ni znano, saj ni namreč prvič, da so pri njiju posredovali in izrekali ukrep prepovedi približevanja.

TATVINA AKUMULATORJA
Dne 8. 10. 2014 dopoldan so policisti prejeli prijavo tatvine akumulatorja v Hrastju. Po hitrem ukrepanju so kmalu našli akumulator, ki je bil sicer že zmontiran v drugo vozilo. Sledi kazenska ovadba.

TATVINA
Dne 9. 10. 2014 je PP Šentjur prejela prijavo tatvin treh posod za gorivo z gorivom. Navedene posode so policisti že pred dvema dnevoma zasegli vozniku CLIA, slednji bo odgovarjal tudi za to tatvino.

 

 

TATVINA CROSS MOTORJA
Dne 9. 10. 2014 so policisti PP Šentjur obravnavali tudi tatvino cross motorja na Lopaci. Policisti so že na sledi za storilcem, za katerega bo podana kazenska ovadba.

POGIN RIB
Dne 11. 10. 2014 je bila PP Šentjur obveščena o poginu rib v ribniku v Goričici. Ugotovljeno je bilo, da so ribiči pripravljali odlov rib in zaradi tega že deloma izpraznili ribnik, ribe pa so poginile zaradi pomanjkanja kisika v vodi.

RAZBIJAL KOZARCE
Dne 11.10.2014 so policisti PP Šentjur izdali plačilni nalog občanu, ki je prejšnji večer v lokalu v Hotunjah svojo moč izkazoval z razbijanjem kozarcev. Menimo, da se bo iz tega razkazovanja nekaj naučil.

LJUBITELJ SADJA
Dne 12. 10. 2014 so obravnavali tudi vlom v klet v Pletovarju, kjer pa je storilec največ škode povzročil z razbitjem šipe, odtujil pa je le nekaj jabolk. Očitno ljubitelj sadja.

PROMETNA NESREČA
Dne 12. 10 .2014 so policisti obravnavali tudi prometno nesrečo, kjer je voznik mopeda padel in se poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

PROMETNE NESREČE
14. 10. 2014 so obravnavali tri prometne nesreče, od katerih sta se dve končali z materialno škodo, ena pa se je končala z lahkimi telesnimi poškodbami.

KRŠITEV JRM
15. 10. 2014 je v večernih urah prišlo do kršitve javnega reda in miru med družinskimi člani v kraju Trnovec. Med pastorko in očimom je naprej prišlo do besednega spora, ki je vodil do prerivanja. Izdan je bil plačilni nalog, o zadevi pa bo odločal še Oddelek za prekrške.

TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Dne 20. 10. 2014 so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega avtomobila znamke RENAULT, tip Scenic reg. št. CE CF-175, »zlate« barve, ki je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom v Šentjurju. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, o zadevi bo s kazensko ovadbo obveščeno ODT Celje.

PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
20. 10. 2014 je prišlo do prometne nesreče s telesnimi poškodbami na Ponikvi. Voznik kolesa z motorjem je zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim, zaradi česar je voznik kolesa z motorjem padel po tleh in se hudo telesno poškodoval. V zadevi bo podan obdolžilni predlog na OS Celje, saj je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

NAJDEN DENAR
Dne 21. 10. 2014 je poštena občanka prinesla denar na PP Šentjur, ki ga je našla na enem izmed bankomatov v Šentjurju. Kdor je pozabil v reži bankomata denar, se naj oglasi na PP Šentjur, kjer mu bodo nudene informacije glede nadaljnjega postopka.

 

 

VARNOST PEŠCEV

Pešci so kategorija najbolj izpostavljenih in ranljivih udeležencev v cestnem prometu, saj se skoraj vsaka prometna nesreča z udeležbo pešca konča s telesnimi poškodbami. Policija zaradi tega še bolj poostreno vsako leto v obdobju od oktobra do marca opravlja nadzor prometa, ki se nanaša na pravilno udeležbo pešcev v prometu. Radi bi poudarili, da mora vsak pešec sam storiti vse, da ga bodo vozniki lahko pravočasno opazili, to pomeni, da mora pešec imeti pri sebi kresničko ali drugo odsevno telo, kadar hodi po vozišču ali tik ob njem na neosvetljenih delih v naselju ali izven naselja. Kresničko je potrebno nositi na strani obrnjeni proti vozišču in sicer v višini nad kolenom, tako, da je vidna iz obeh smeri. Potrebno je hoditi po levi strani vozišča gledano v smeri hoje, da se spremljajo nasproti vozeča vozila, katerem se lahko še pravočasno umaknejo, izjemoma če je varneje tudi po desni strani vozišča. Prav tako pa morajo tudi vozniki prilagoditi hitrost vožnje prometnim razmeram, saj mora biti hitrost tolikšna, da je glede na vidno polje oziroma dolžino osvetljenosti vozišča, ob zaznavi pešca, še možno ustaviti, pri tem pa je potrebno poudariti, da je pot ustavljanja daljša na mokri, zasneženi ali poledeneli cesti.

Po pooblastilu komandirja PP
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP