Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

LUŠ na Dnevih slovenskih svetovalnih središč


Ljudska univerza Šentjur je prejšnji teden sodelovala na predstavitvi slovenskih svetovalnih središč s svojimi programi izobraževanj za odrasle, ki je bila v mestnem središču Celja. Svetovalna središča za izobraževanje odraslih (središča ISIO) v vseh slovenskih regijah nudijo odraslim brezplačno informiranje in svetovanje, povezano s katerim koli vprašanjem o izobraževanju in učenju.

Letos že deseti Dnevi slovenskih svetovalnih središč so potekali med 24. in 26. septembrom, ko se odrasli odločajo za vpis v izobraževanja. Na stojnici v Celju so se predstavljala središča iz naše regije. Z dogodki v teh dnevih se povečuje prepoznavnost središč v lokalnih okoljih in njihov glavni namen je ljudem predstaviti, kakšne možnosti svetovanja in podpore imajo. Vseživljenjsko učenje pridobiva na pomenu, saj se je zaradi trenutnega gospodarskega položaja treba hitro prilagoditi in pridobiti nova znanja, da ostanemo konkurenčni na trgu dela. Ljudje se učijo zaradi različnih razlogov – osebnega razvoja, želje po samouresničenju, zaradi veselja, zelo pogosto pa tudi zaradi strokovnega razvoja.

Ljudska univerza Šentjur s Centrom za informiranje in poklicno svetovanje ponuja pomoč pri izbiri izobraževanj za odrasle.

V. B.