Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Končana sanacijska dela na POŠ Sladka Gora (foto in video)


Zadnji septembrski dan je na Sladki Gori potekala priložnostna svečanost ob zaključku energetske sanacije Podružnične osnovne šole Sladka Gora. Z novim šolskim letom je šola na Sladki Gori zasijala v novi in lepši podobi. S pomočjo evropskih in državnih sredstev so končali z vlaganji v energetsko sanacijo šole v letu 2014.

Nove in lepše podobe pa se kako zavedajo krajani, ki so se zbrali na prireditvi, ki je minila v znamenju kulturnega programa. Slednjega so oblikovali učenci POŠ Sladka Gora in njihovi mlajši kolegi, ki tam obiskujejo dislocirani oddelek Vrtca Šmarje pri Jelšah. Zbrane sta nagovorila ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Stanko Šket in župan občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš.

 

Seveda nihče ni skrival zadovoljstva ob končanju del na POŠ Sladka Gora, v kateri po mnogih letih poteka pouk od 1. do 4. razreda v dveh kombiniranih oddelkih, ki jih obiskuje 20 učencev. Ten je potrebno prišteti še malčke, ki obiskujejo kombiniran oddelek otroškega vrtca. Pridobitve so zagotovo najbolj veseli krajani in tisti, katerih otroci obiskujejo POŠ Sladka Gora. Zaradi nihajočega števila vpisov v to podružnično šolo so namreč v preteklosti že razmišljali o ukinitvi te šole.

Župan Jože Čakš in ravnatelj Stanko Šket sta podoživljala čase, ko sta kot sošolca gulila šolske klopi
Župan Jože Čakš in ravnatelj Stanko Šket sta podoživljala čase, ko sta kot sošolca gulila šolske klopi

Projekt Energetske sanacije POŠ Sladka Gora je izvajala Občina Šmarje pri Jelšah, ki je za ta namen pridobila nepovratna sredstva v višini 88.733,99 € iz Kohezijskega sklada (85 % upravičenih stroškov), Občina sama pa je morala prispevati ostanek do 112.000 evrov.

OŠ Šmarje pri Jelšah je iz sredstev amortizacije izvajala tudi popravilo strešne konstrukcije, zamenjavo strešne kritin in žlebov. Vrednost teh del je znašala 23.200 €. Osnovna šola je iz sredstev investicijskega vzdrževanja uredila še prostore nove učilnice (kitanje, beljenje sten, lakiranje radiatorjev, nov umivalnik, pipe, elektro instalacije,…) v vrednosti 4.500 €. Osnovna šola je tako v letu 2014 v obnovo šole na Sladki Gori vložila skupno še 28.000 €. Skupna vrednost vseh del sanacije POŠ Sladka Gora torej znaša 140.000 €.

 

Pred kamero smo povabili župana občine Šmarje pri Jelšah Jožeta Čakša, vodjo POŠ Sladka Gora in ravnatelja OŠ Šmarje pri Jelšah Stanka Šketa. Njihovim izjavam lahko prisluhnete v spodnjih video posnetkih. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku.

 

 

 

 

 

 

v/t/f: eH 

S KOZJANSKO.INFO IN POLOVIČKA.SI V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO

Na naši prenovljeni strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si članom brezplačno (za cekine) omogočamo ogled izbranih kino predstav v Šmarju. Za vsak film ponujamo po 8 brezplačnih vstopnic!

Za naročilo brezplačnih vstopnic za filme Bog, le kaj smo zagrešili in Šef kliknite tukaj: