Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Godbe se predstavijo (foto)


V soboto, 4. 10. 2014, se je v Šmarju pri Jelšah odvil prav poseben dogodek, ki je še posebej lepo popestril tokratno kmečko tržnico. Godba na pihala Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju z OI JSKD Šmarje pri Jelšah namreč pripravila srečanje godb z naslovom Godbe se predstavijo.

Dogajanje se je pričelo ob 9. uri z igranjem godb na različnih lokacijah v Šmarju pri Jelšah: na parkirišču pri trgovini Kea je igrala Vaška godba Vrh nad Laškim, na parkirišču pri Mercatorju Pihalni orkester Celje, na igrišču v šmarskem športnem parku so igrali godbeniki Pihalne godbe Moravče, na parkirišču pred šmarskim domom upokojencev pa združena Pihalni orkester Steklarna Rogaška in domača Godba na pihala Šmarje pri Jelšah. Po nekaj odigranih skladbah na teh lokacijah so se orkestri pričeli pomikati proti osrednjemu prireditvenemu prostoru, ploščadi pred šmarskim kulturnim domom, kjer je že potekala vsakomesečna kmečka tržnica.  

 Na ploščadi se je zbranim obiskovalcem kot prvi predstavil Pihalni orkester Celje, sledil je nastop Pihalnega orkestra Steklarne Rogaška, nato so na prizorišče prikorakali člani Pihalne godbe Moravče, sledil pa je še nastop Vaške godbe Vrh nad Laškim, ki so ga popestrile mažoretke Mažoretne skupine Majde Marguč. Kot zadnja je na prizorišče prikorakala domača Godba na pihala Šmarje pri Jelšah, ki je predstavila koreografijo s korakanjem (»po godbeno« so se priklonili publiki, prikazali so tudi igranje »v polžu«), pripravljeno posebej za to priložnost. Sledil je še skupinski nastop vseh petih godb, ki so združene odigrale 4 znane slovenske melodije.

Vabljeni k ogledu fotogalerije(KLIK!)

t/f: Dejan Hribernik

Tokrat na polovički brezplačne vstopnice za Drakulo, pa otroško matinejo, art film …