Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. 10.: Najbolje: v Rogatcu


Predsedstvo zveze kulturno-prosvetnih organizacij občine Šmarje aktivno pripravlja p r o g r am zveze v sklopu s programi vseh prosvetnih društev in svobod občine, ker bi hoteli predračun, ki ga bodo predložili občinski skupščini, utemeljiti s k o n k r e t n im programom. Program bo zajemal dejavnost društev in dejavnost zveze. Tako hočejo vskladiti predračun in program. S t em bi bila olajšana delitev sredstev društvom, saj nameravajo pomagati predvsem t i s t im društvom, ki si zastavijo prog r am in ga tudi izvajajo. Upajo tudi, da jim bodo tako zagotovljena sredstva pri občinski skupščini.
Da bi p r o g r am čim hitreje izdelali, so ustanovili posebno komisijo, ki obiskuje prosvetna društva in svobode na terenu. Obiskali so že vsa društva, vendar bodo morali nekaj sestankov ponoviti, ker je bila na njih preslaba udeležba ali pa niso imeli pripravljenega programa.
Najbolj se je izkazal Rogatec, kjer so imeli lepo pripravljen sestanek in že tudi izdelan p r o g r am dela. Isti dan pa je komisija po prijetnem presenečenju v Rogatcu doživela mnogo neprijetneje presenečenje v Rogaški Slatini, kjer na sklicani sestanek ni bilo nikogar.
Program nekaterih d r u š t e v je precej pester, tako da bo delo na terenu pozimi poživljeno. Ljudje imajo voljo in kljub neznatnim materialnim sredstvom si znajo urediti kultu r n o življenje kar bogato. Pri tem prednjačijo dramske skupine, pa tudi pevci in lutkarji so aktivni.

Celjski tednik, 30. 10. 1964