Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

18. 10.: Nov hram učenosti v Rogatcu


Z zastavami in transparenti ovešen je Rogatec v soboto dočakal goste, ki so se udeležili svečanosti ob otvoritvi nove osnovne šole. Teh pa seveda ni bilo malo, saj so se tega dolgo pričakovanega praznovanja udeležili številni krajani iz Rogatca in njegove širše okolice, pa predstavniki družbenopolitičnih organizacij in skupščine občine Šmarje pri Jelšah, prišli so tudi predstavniki Zavoda za šolstvo Slovenije in drugi. Med najbolj dragimi gosti pa je bil gotovo Andrej Marinc, član predsedstva CK ZKJ.
Nova osnovna šola v Rogatcu, ki jo obiskuje 145 učencev, je veljala 35 milijonov dinarjev (cena časopisa 5 din, op.), sredstva zanjo pa so med drugim prispevali tudi domačini s samoprispevkom.
V šolo so učenci pravzaprav vstopili že lansko jesen, vendar so jo uradno odprli šele letos, ker so zaključili tudi z drugo fazo gradbenih del. Tako ima osnovna šola v Rogatcu sedaj na voljo dvajset učilnic za predmetni pouk, kuhinjo, katere zmogljivost je 600 obrokov, telovadnico in ostale prostore, ki so nujni v sodobni šoli. Vse to pa omogoča tej šoli prehod na celodnevni pouk.

Novi tednik, 18. 10. 1979