Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

10. 10.: Celje: v Mestinju


Solidarnostne akcije za ublažitev škode po potresu se nadaljujejo v najrazličnejših oblikah. V teh prizadevanjih sodeluje tudi Celje. Aktivno in skrbno.
Celjska občina je prevzela skrb za Rogatec, Rogaško Slatino in Mestinje. V tem okviru odpade glavna obveznost na Mestinje, kjer bo Celje zgradilo novo osnovno šolo s tremi učilnicami in varstvenim oddelkom. Prav tako gre v tem kraju za obnovo gasilskega doma ali morda celo za zgraditev novega ter za obnovo starega rotovža v Lembergu. V drugih krajevnih skupnostih ni poškodovanih objektov javnega značaja.
Po načrtu naj bi bila nova šola v Mestinju zgrajena do pričetka šolskega leta 1975/76. Ne glede na razmeroma dolg rok, se bodo Celjani zavzeli, da jo bodo izgradili čimprej. Vse kaže, da bodo stroški za ta dela znašali okrog tri milijone dinarjev. Dela bo izvajal Ingrad ob pomoči prostovoljcev. V obseg del pa sodijo tudi nekatere ceste do gradbišč in podobno.
Celje bo torej zgradilo novo šolo v Mestinju. V teku pa je tudi akcija za pomoč tistim delavcem s potresnega območja v šentjurski in šmarski občini, ki so zaposleni., v celjskih delovnih kolektivih.
Iz šmarske občine je takih delavcev 390. Med njimi je 44 takih, ki jim je potres prizadejal škodo četrte stopnje, 97 tretje, 99 druge in 125 prve stopnje. Iz šentjurske občine pa se vozi na delo v celjske kolektive 153 delavcev, ki so bili prizadeti zaradi potresa. Tu gre za 19 primerov četrte, 41 tretje, 45 druge in 4S prve stopnje.

Novi tednik, 10. oktober 1974