Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z osrednje prireditve ob prazniku Občine Rogatec (foto in video)


Minulo soboto je v prostorih grajske pristave v Rogatcu potekal sklepni del praznovanja Občine Rogatec s podelitvijo občinskih priznanj.

Slovesnosti so se poleg župana Martina Mikoliča udeležili številni župani sosednjih občin, nadžupnik in naddekan kozjanskega naddekanata Andrej Grobelnik, gostje iz sosednje hrvaške občine Hum na Sotli, načelnik občine Zvonko Jutriša, predsedniki in člani svetov krajevnih skupnosti Rogatec, Donačka gora in Dobovec, člani nadzornega odbora Občine Rogatec, odborov in komisij občinskega sveta, načelnik upravne enote Šmarje pri Jelšah s sodelavci ter številni ostali gostje.

Po odpeti Zdravljici, salvi Društva ročnih možnaristov Rogatec – Rogaška in nastopu Kvarteta Rogatec, je povezovalka programa Sergeja Javornik za govorniški oder povabila župana občine Rogatec Martina Mikoliča, ki je v nagovoru izpostavil realizirane projekte in delo preteklega leta ter razkril nekaj načrtov v prihodnosti. Celotnemu nagovoru župana Martina Mikoliča lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

V spremljevalnem programu so nastopile mlade plesalke in plesalci, ljubitelji breakdanca, skupina Scary Crew,ki redno trenirajo v Rogatcu. Za vložen trud in trdo delo so že lani na evropskem tekmovanju osvojili četrto mesto, letos pa naredili še korak dlje, ko so na tekmovanju stopili že na tretjo stopničko.  

Kvartet Rogatec in skupina Scary Crew
Kvartet Rogatec in skupina Scary Crew

Osrednja prireditev ob prazniku Občine Rogatec je seveda priložnost za poselitev nagrad in priznanj. Letos sta župan Martin Mikolič in podžupan Anton Roškar podelila denarno nagrado, priznanje in plaketo Občine Rogatec.

Denarno nagrado Občine Rogatec je prejelo Športno društvo Gamsi Žahenberc. Leta 2009 ustanovljeno društvo je usmerjeno na področje smučarskih skokov in nogometa. Spodbujajo športno-rekreativno dejavnost članov, prav tako pa si prizadevajo mladim šport približati na nekoliko drugačen način – s smučarsko skakalnico. Da bi k skakalnemu športu spodbudili tudi mlajše člane, so za njihove potrebe v obdobju od 2012 do 2014 zgradili še manjšo skakalnico, prevlečeno s plastično maso, tako da jo je mogoče uporabljati vse leto. Društvo deluje in se financira z lastnim denarjem, člani pa so vedno pripravljeni vložiti svoj trud z opravljanjem prostovoljnih delovnih ur. Čeprav so smučarski skoki sezonski šport, ki je vezan predvsem na zimo oziroma sneg, je dejavnost Športnega društva Gamsi Žahenberc zagotovo vredna spodbude in podpore, saj z delovanjem omogočajo širše možnosti športnega udejstvovanja na območju občine, hkrati pa prispevajo k prepoznavnosti občine Rogatec.

Priznanje Občine Rogatec je prejela Marjeta Babič iz Rogatca, ki je zaposlena kot vzgojiteljica predšolskih otrok v vrtcu Rogatec. V prostem času že vrsto let sodeluje pri organizaciji, promociji in izvedbi različnih kulturnih in ostalih prireditev v občini. Še posebej je zaslužna za organizacijo in izvedbo odmevne in zelo dobro obiskane tradicionalne prireditve Noč čarovnic na dvorcu Strmol, ki vsako leto privabi tako mlajše kot starejše obiskovalce iz občine Rogatec in širše okolice. Ena od razpoznavnih prireditev v Rogatcu je pustni karneval Zelenega zmaja, pri katerem Marjeta Babič aktivno sodeluje pri organizaciji kot s sodelovanjem na povorki.

Tudi v času, ko v Rogatcu ni bilo uradno organiziranega pustnega karnevala, je s svojo neomajno voljo in pozitivno naravnanostjo povezala manjše skupine mask in tako poskrbela za pustno vzdušje v kraju. Marjeta Babič s svojim delom pripomore k prepoznavnosti in promociji občine Rogatec, obenem pa, kar je pohvale vredno, k aktivnemu sodelovanju pritegne tudi mlajše generacije. 

Prejemniki letošnje nagrade, priznanja in plakete Občine Rogatec
Prejemniki letošnje nagrade, priznanja in plakete Občine Rogatec

Plaketo Občine Rogatec je prejel Vincenc Bele iz Žahenberca. V občini Rogatec je Vincenc Bele družbeno in politično aktiven od leta 1987, ko se je zaposlil v obratu Gorenja v Rogatcu. Pri svojih 18. letih je bil izvoljen v skupščino Občine Šmarje pri Jelšah, in sicer v zbor krajevnih skupnosti, kjer je mandat opravljal 4 leta. Bil je eden od pobudnikov za ustanovitev samostojne občine Rogatec. Skoraj 30 let je deloval v krajevni skupnosti Donačka Gora, kjer je opravljal vloge člana, podpredsednika in predsednika. V času njegovega vodenja in delovanja v krajevni skupnosti Donačka Gora si je prizadeval za ohranitev podružnične šole Gaberje, dokončala se je izgradnja vaško-gasilskega doma v kraju, vzpostavil je tudi dobro sodelovanje z gasilskim društvom in društvom žena Donačka Gora. Leta 1996 je bil pobudnik za ustanovitev vinogradniškega društva občine Rogatec, katerega predsednik je bil kar 3 mandate. Različna predavanja in usposabljanja članov društva so pripeljala do višje kakovosti pridelovanja grozdja in kulture pitja vina v teh krajih.V mandatu 2010 je bil izvoljen v svet Občine Rogatec, kjer deluje konstruktivno in po svoji vesti.

Vso delovno kariero je aktiven član sindikata, ki se marsikdaj postavi za osnovne pravice delavca. 5 let je opravljal delo porotnika na delovnem sodišču v Celju. Vincenc Bele je aktiven v pastoralnem svetu Nadžupnije Rogatec, nekaj let je bil član cerkvenega pevskega zbora in mešanega pevskega zbora v Rogatcu. Ob vsem tem Vincenc Bele še dobro gospodari na 14 hektarjev veliki kmetiji. S svojim zgledom je veliko naredil na osebnostnem razvoju posameznika kot tudi za lokalno okolje in kraj, v katerem živi.

 

V imenu županov je pred končano prireditvijo spregovoril šmarski župan Jože Čakš in Mikoliču zaželel nadaljevanje dobrega dela in smelih načrtov tudi v prihodnje. Gostitelja in goste je pozdravil tudi načelnik občine Hum na Sotli Zvonko Jutriša

Vabljeni k ogledu video posnetkov. V prvem lahko prisluhnete celotnemu nagovoru Martina Mikoliča, v drugem pa izjavi župana in letošnjim nagrajencem. V galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke s sklepnega dela praznovanja Občine Rogatec.

 

 

 

v/t/f: eH 

polovicka_celje_klik