Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 3. 9. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 26. 8. do 1. 9. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Tatvina dreves
Policisti do bili s strani revirnega gozdarja obveščeni o tatvini 4 dreves bukev na območju Šentvida pri Planini, last Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.

Tatvina
Policisti so bili 26. 8. 2014 obveščeni, da je preko noči neznanec z osebnega avtomobila, ki je bilo parkirano na Proseniškem, odtujil vsa štiri lita platišča ter s tem oškodoval lasntika za okoli 2.000 EUR. Policisti o storilcu še zbirajo obevstila.

Drzna tatvina
Dne 27. 8. 2014 so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki je bila storjena pred trgovino Hofer v Šentjurju. Neznani storilec je zamotil občana, kateremu je ponujal škatle z različnimi predmeti ter ga pri tem prosil za denar, pri tem pa mu ukradel denar iz denarnice. Policisti podatke o storilcu, ki se je s kraja odpeljal s srebrnim avtomobilom, že zbirajo.

Zaseg prepovedane droge
Policisti so opravili hišno preiskavo pri občanu, ki je doma gojil prepovedano drogo konopljo. Pri hišni preiskavi so zasegli več posušenih in delno posušenih vršičkov rastline konoplja ter nekaj sadik rastline konoplja, ki jih je občan imel v prirejenem prostoru. V zvezi zadeve bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Zaseg kolesa z motorjem
Policisti so v soboto 30. 8. 2014 v cestnem prometu kontrolirali voznika kolesa z motorjem, pri čemer pa je bilo ugotovljeno, da slednji ne poseduje vozniškega dovoljenja, kolo z motorjem ni registrirano, prav tako pa je bil voznik pod vplivom alkohola. Kolo z motorjem je bilo zaradi kršitev vozniku zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog na sodišče.

Prometna nesreča s pobegom
Policisti so bili v ponedeljek 1. 9. 2014 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v Šentjurju, kjer je povzročitelj kraj zapustil, brez da bi nudil podatke oškodovancu. Z ogledom so policisti ugotovili in izsledili povzročitelja ter mu izdali plačilni nalog.

 

VARNA POT V ŠOLO

Policisti PP Šentjur obveščajo vse udeležence v cestnem prometu na začetek šolskega leta 2014/2015, saj bo policija v dneh že pred začetkom šolskega leta opravljala poostren nadzor prometa v bližini šol, še bolj striktno pa bo opravljala poostren nadzor prometa v prvih šolskih dneh. Zatorej hitrost svoje vožnje prilagodite prometnim razmeram in postavljeni prometni signalizaciji, da ne bo prihajalo do prometnih nesreč, saj je potrebno na naše »najmlajše« še posebej paziti.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Simon Veber
Pomočnik komandirja PP