Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 10. 9. 2014


Nasilje v družini

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 8. 9. 2014 obveščeni o dveh primerih nasilja v družini. V popoldanskem času so bili obveščeni o nasilju v družini na območju Rogatca, zvečer pa o podobnem nasilju na območju Rogaške Slatine. V obeh primerih so policisti kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja. Kršitelja iz Rogaške Slatine so policisti morali tudi pridržati, saj se na kraju ni hotel umiriti. Ukrepa prepovedi približevanja sta bila posredovana v presojo sodišču, ki je ukrepa potrdilo in podaljšalo. Zoper oba kršitelja bodo policisti podali kazenski ovadbi na Okrožno državno tožilstvo Celje zaradi suma storitve kaznivega dejanja »Nasilje v družini«.

Zaseg vozila

8. 9. 2014 so policisti v Rogaški Slatini kontrolirali voznika osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da je vozniku vozniško dovoljenje, zaradi zdravstvene omejitve, poteklo. Na podlagi določil zakona o pravilih cestnega prometa so policisti vozniku začasno zasegli osebni avtomobil. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

Najdena gotovina

7. 9. 2014, okoli 11. ure, je občanka na Policijsko postajo Rogaška Slatina prinesla denar, ki ga je našla v reži bankomata pri trgovini Spar v Rogaški Slatini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani občan opravil dvig denarja na bankomatu, nato pa je bankovce pozabil v reži bankomata. Denar se nahaja na Policijski postaji Rogaška Slatina, kjer ga lastnik lahko prevzame.

 

 

Nepravilno parkiranje – ustavljanje vozil, opozorilo

V preteklih dneh so policisti PP Rogaška Slatina poostreno nadzirali ustavljanje in parkiranje vozil na vozišču pri vrtcu na Ulici XIV divizije in pri pekarni na povezovalni cesti med Sotelsko ulico in Kidričevo ulico. V teh dneh so policisti voznike opozarjali, v prihodnje pa bodo zoper kršitelje cestnoprometnih predpisov tudi represivno ukrepali. Policisti voznikom svetujejo, da zaradi varnosti cestnega prometa uporabljajo bližnja parkirišča.

komandir PP Rogaška Slatina
Boštjan Debelak
policijski inšpektor I