Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina, prijetna življenje in delo


Občina Šmarje pri Jelšah je prijetno okolje za življenje in delo, ki mu želi županski kandidat SLS Anton Guzej s kandidati za občinske svetnike v naslednjih štirih letih dati nov elan za razvoj. Predvolilni program so razdelili v tri sklope: GOSPODARSTVO, ŽIVLJENJE, OKOLJE. »Kot župan bom s svetniki in sodelavci delal na nadaljnjem dvigu kakovosti življenja občanov z uresničitvijo zastavljenih projektov iz programa, ki se bo glede na pobude in nove potrebe vsako leto dopolnjeval,« izpostavlja Anton Guzej, eden bolj izkušenih slovenskih gospodarstvenikov.

GOSPODARSTVO V OBČINI ŠMARJE PRI JELŠAH

V SLS so za naslednja štiri leta med prioritete GOSPODARSTVA uvrstili ustvarjanje pogojev za nova delovna mesta in razvoj obstoječega gospodarstva. Podporo bodo namenili malim obrtnikom, podjetnikom ter mladim skozi razvoj obrtnih con na Mestinju in v Šmarju pri Jelšah, podjetniškega inkubatorja in občinskih svetovalnih služb, ki bodo pomagale pri črpanju evropskih sredstev. »Pomembno priložnost vidimo v kulturno-umetnostnem, verskem in kulinarično vinskem turizmu, pri čemer se bomo povezali z bližnjimi turističnimi centri,« izpostavlja Guzej, sicer član nadzornega sveta Term Olimia in ob tem dodaja, da bodo pospešeno iskali investitorja za golf igrišče Jelšingrad. Poseben poudarek bo namenjen razvoju samooskrbnega in ekološkega kmetijstva, pri čemer računajo na pomoč Evrope.

PRIJETNO ŽIVLJENJE V OBČINI

V programskem sklopu ŽIVLJENJE izpostavljajo vzdrževanje šol, nabavo novih gasilskih vozil, naprimer za gasilce na Svetem Štefanu, Sladki Gori in v Šentvidu ter izgradnjo telovadnih enot Sveti Štefan, Mestinje in Zibika ter razširitev na Kristan Vrhu. Uredili bodo objekt Stara šola v Šmarju pri Jelšah, za katerega so že preverili možnosti črpanja evropskih sredstev. Nadaljevali bodo z obnovo kalvarije, ureditvijo muzeja baroka, trga Lemberg in Sedovške domačije. »Konkretne načrte imamo s sosesko Dobrava v Šmarju pri Jelšah, kjer bomo odkupili zemljišča, jih uredili in zgradili novo cesto na šolo, s čimer bomo zaokrožili ureditev družbenih vsebin v kraju in razbremenili obstoječo cesto,« poudarja kandidat za župana Anton Guzej.

UREJENO OKOLJE

Zadnji sklop programa SLS na letošnjih volitvah je OKOLJE. Nadaljevali bodo z obnovo cestnih odsekov: Mestinje – Sladka Gora, Šerovo – Škofija, Sp. Mestinje – Zibika, Šmarje – Sveti Štefan. Kolesarsko bodo občino povezali s Podčetrtkom in se vključili v regijski projekt povezave občin s kolesarskimi stezami. »V program smo uvrstili pločnike Mestinje-Podplat in Podplat-Krtince Belo, pločnik ob Kolodvorski ulici, novi nadhod do šole, pešpot na Svetem Štefanu od osnovne šole do starega gasilskega doma,« poudarja Guzej. V povezavi s sosednjimi občinami in gospodarstvom bodo nadaljevali aktivnosti za ureditev državne ceste Dramlje – Dobovec, kjer je pomemben objekt že dolgo načrtovana šmarska obvoznica. Zaključili bodo izgradnjo čistilne naprave na Mestinju ter se pri ureditvi kanalizacije za Šentvid in Grobelno povezali z občino Šentjur. »Občanom bomo pomagali, da bodo lahko pridobivali sredstva za male čistilne naprave in dali prednost ureditvi čiščenja odpadnih voda na vodovarstvenih območjih, kot je npr. Tinsko« zaključuje kandidat SLS za župana občine Šmarje pri Jelšah Anton Guzej. 

* promocijska novica