Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. 9.: Izpod Bohorja


Zadnja poplava je vzdolž Bistrice pobrala vse tiste brvi in mostove, ki niso bili nikoli kaj prida. Med temi je zlasti most pod Pilštanjem, ki veže naselje Log s svojim upravnim in kulturnim središčem. Že maja 1939 je most odnesla povodenj, a tudi drugič zgrajenemu je narasla Bistrica kmalu odtrgala ograjo. Zato je pred leti v zimi in temi padla v vodo s torbo in paketi uslužbenka, ki je nesla pošto k avtobusu.
Sama se je rešila, inventar pa so polovili podnevi. Toda ta opomin ni pomagal mostu do nove ograje. Letos je povoden j rešila most nadaljnjega hiranja in ga obrisala s površja. OLO Celje je namenil občini za zgradbo novih mostov in brvi denarna sredstva.
Ljudem je na tem, da se zgradi trden most za povečani promet z apnenico, ki se nahaja 30 m od mostu. Potreben je pa še posebej za prebivalstvo in mladino Loga, ki obiskuje šolo na Pilštanju, prav tako pa tudi za planince, ki bodo tod mimo hodili prek Oslice na Javornik (1023 m) k edini skorajšnji planinski postojanki na Bohorju.
Nekako 100 let je bil pri mostu studenček, ki je popotnike okrepčaval z odlično vodo. Okupator je s popravilom ceste pokvaril izvir, da sili na levem robu ceste na plan in povzroča mlakužo, na desnem se pa pogreza izvir v strugo.
Cestna uprava je tu okoli ob strugi potoka zgradila oporne zidove in dva odtočna kanala. Želeli bi, da bi popravila tudi izvir, za kar je občina že pred leti prosila.

Savinjski vestnik, 3. 9. 1954