Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

26. 9.: Stanovanja


Samoupravna stanovanjska skupnost občine, ki je bila ustanovljena pred nekaj meseci, je krepko zastavila delo. Največ dela jim trenutno povzroča obravnavanje in odobravanje kreditov upravičencev IV. kategorije, ki jih je prizadejal potres. Upravičenci že koristijo prvih 60.000 din kredita, drugih 60.000 din pa bodo prejeli takoj po ugotovitvi ali grade v skladu z načrtom.
V krajevni skupnosti Ponikva, ki je bila najbolj prizadeta, je 25 upravičencev, sledi krajevna skupnost Šentjur trg in okolica tudi s 25 upravičenci, Gorica pri Slivnici in Prevorje s po 8 upravičenci ter Planina in Dramlje s po 2 upravičencema.
Vse sezname so pripravile krajevne skupnosti in se v celoti ujemajo s seznami, ki jih je izdelal »Zavod za raziskavo materiala« na osnovi ocenitve škode.
Do konca septembra bo vseljiv novi blok, v katerem razpolaga stanovanjska skupnost s 23 stanovanji. Ta stanovanja so namenjena delavcem, katerih poprečni OD ne presega 900 din (cena časopisa 2 din, op.). Nekaj stanovanj je skupnost namenila mlajšim družinam, vendar z garancijsko izjavo podjetja, ki delavce zaposluje, da bodo prizadetim najkasneje v 5 letih sami zgradili stanovanja.

Novi tednik, 26. 9. 1974