Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

14. 9.: Zdaj še Šentjurska deklaracija


Potem, ko so šentjurski mladinci v sporočilu javnosti pred nekaj tedni zapisali, da se ne morejo več sprijazniti s položajem, v kakršnem je občina in v zvezi s tem tudi ne z delom izvršnih in upravnih organov, so sedaj napisali še Šentjursko deklaracijo. V njej so kratko in jedrnato, v štirih točkah, zapisali v kakšni občini hočejo živeti. Ob tem je predsedstvo OK ZSMS Šentjur pozvalo vse občane, družbene in politične organizacije, zveze, društva, podjetja in druge kolektivne organe, da s svojimi podpisi podprejo vsebino te deklaracije, v kolikor se z njo strinjajo.
Mladi Šentjurčani se med ostalim v deklaraciji zavzemajo za takšno skupnost, ki bo nudila človeku dostojno življenje s sprostitvijo ljudske pameti, iniciative, zasebništva in podjetništva in v tem smislu zahtevajo sposobno, učinkovito in neodvisno občinsko upravo, ki bo služila potrebam ljudi. Nadalje govorijo o nujnosti tajnih in neposrednih volitev funkcionarjev na osnovi programov in popolnem priznavanju različnih mišljenj in pogledov na vseh ravneh, pri čemer je pomemben vsak posameznik. V zadnji točki pa so zapisali: »Nočemo živeti v občini, ki gradi svojo dnevno politiko in prihodnost samo na prosjačenju, nočemo živeti v občini s tempiranimi ekološkimi bombami, v rezervatu poceni delovne sile, sedanjih in bodočih invalidov, revežev in zgaranih prebivalcev.«
Do tega trenutka je deklaracijo že podpisalo nekaj deset občanov, kolektivna člana sta postala podružnica Slovenske kmečke zveze in podružnica Slovenske kmečke mladine, konec tega tedna pa bodo šentjurski mladinci začeli s široko reklamno kampanjo za podpisovanje Šentjurske deklaracije.

Novi tednik, 14. 9. 1989