Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 27. 8. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 19. do 25. 8. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Nasilje v družini

19. 8. 2014 so bili policisti obveščeni o nasilju v družini, kjer je mladoletni sin na domu razgrajal, grozil in hotel pretepsti svojo mater in polbrata, pri tem pa je posegel še po lopati. Po prihodu policistov na kraj kršitve te ni bilo več, so pa policisti po vseh zbranih obvestilih »pretepaču« izrekli prepoved približevanja. Zoper njega bo podana tudi kazenska ovadba.

Tatvina drv

Očitno se že bliža kurilna sezona, saj je NN hotel predčasno poskrbeti, da ga ne bo zeblo v hladnih dneh. Dne 22. 8. 2014 je namreč pristopil do nenaseljene stanovanjske hiše in odtujil za okoli 2 m3 drv. Obveščeno bo tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge

Policista sta 22. 8. 2014 pri rutinski kontroli prometa ustavila voznika in pri tem zaznala močan vonj po konoplji, ki se je širil iz notranjosti vozila. Kršitelju je bila prepovedana droga proti potrdilu zasežena, o prekršku pa po preliminarnem testo odločil prekrškovni organ PP Šentjur.

Zaseg vozil

V petek, 22. 8. 2014, so policisti v Šentjurju vozniku, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, proti potrdilu zasegli osebni avtomobil. O usodi vozila bo odločilo sodišče v Celju. V soboto, 23. 8. 2014, je voznik, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in pobegnil s kraja prometne nesreče. Vendar njegovo veselje ni trajalo dolgo, saj je bil kmalu s strani policistov PP Šentjur izsleden, osebni avtomobil pa mu je bil zasežen. Obdolžilni predlog je bil odstopljen na OS Celje.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

PP Šentjur je bila 24. 8. 2014 obveščena o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je zgodila v soboto, 23. 8. 2014. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče, kjer je bilo ugotovljeno, da je do trčenja prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Kršitelju bo izdan plačilni nalog.

Tatvina

Nepridipravi so 25. 8. 2014 izkoristili odsotnost lastnika voznika in pristopili do parkiranega vozila znamke AUDI, tip A6, in z vozila demontirali vsa štiri platišča s pnevmatikami. Lastnika so s tem oškodovali za okoli 2.000 €.

Poškodovanje tuje stvari

25. 8. 2014 so bili policisti obveščeni o dveh kaznivih dejanjih Poškodovanje tuje stvari, kjer so oškodovanci odstopili od ogleda. O zadevah bo obveščeno tožilstvo v Celju.

VARNA POT V ŠOLO

Policisti PP Šentjur obveščajo vse udeležence v cestnem prometu na začetek šolskega leta 2014/2015, saj bo policija v dneh že pred začetkom šolskega leta opravljala poostren nadzor prometa v bližini šol, še bolj striktno pa bo opravljala poostren nadzor prometa v prvih šolskih dneh. Zatorej hitrost svoje vožnje prilagodite prometnim razmeram in postavljeni prometni signalizaciji, da ne bo prihajalo do prometnih nesreč, saj je potrebno na naše »najmlajše« še posebej paziti.

SKUPAJ
1. KAZNIVA DEJANJA – 6
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 1
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 2
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU  – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV  – 21
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 59
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ   – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC  – 2
12. ZASEŽENIH VOZIL – 2

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP