Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lovrenčevo v Podčetrtek privabilo mnoge obiskovalce (foto in video)


Minulo nedeljo je v Podčetrtku potekal že tradicionalni sejem. Na god sv. Lovrenca, ki je zavetnik revežev, tudi gasilcev, steklopihalcev, kuharjev, likalk, se je osrednji trg spremenil v pravo sejemsko dogajanje. Stojnice so bile tudi letos dobro založene in obiskovalci so lahko izbirali med najrazličnejšimi predmeti. Predstavljala so se različna društva in posamezni lokalni obrtniki, opazili pa smo tudi obrtnike iz drugih predelov Slovenije. TIC-u Podčetrtek z Boštjanom Misjo na čelu je tudi letos uspelo privabiti v Podčetrtek ogromno število obiskovalcev.

Po jutranji maši je zaživelo pestro trško dogajanje z bogatim spremljevalnim programom, kjer so mnogi ta dan izkoristili za družabna srečanja, ples in zabavo. Za glasbo sta letos poskrbela ansambla Topler in Donačka.

Tudi letos so se predstavili mnogi posamezni obrniki, domačini pa so poskbeli tudi za zabavo med stojnicami.

Lovrenčevo pa je pospremilo tudi tekmovanje v kuhanju bučne juhe (letošnje že četrto). Ob 15. uri so svoje kuhalnice zavihtele žene iz različnih društev, in sicer so letos tekmovale iz Društva žena Ajda, Društva kmetic Mavrica Šentjur, Društva Gaja, Društva žena Rogatec, Društva kmečkih žena Bizeljsko in zmagovalke letošnje bučne juhe Društvo žena Mlinče (Kolovrat Izlake).

Kuharice so imele na razpolago dobro uro časa, da so pripravile juho. Njihovo delo je ocenjevala spremljevalna komisija (župan Peter Misja, podžupan Marko Jurak, Irena Ule), kuharice so pozdravili pa tudi župan Občine Podčetrtek Peter Misja, predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule in predsednica Društva kmetic Ajda Francka Javeršek. Po prebranih navodilih za kuhanje je pod šotorom zadišalo po čebuli in krompirju. Kot smo že omenili, so letos najboljšo skuhale žene iz Društva žena Mlinče, drugo mesto so zasedle kuharice iz Društva kmetic Mavrica Šentjur, preostale pa so si razdelile tretje mesto.

Za zabavo je v popoldanskih urah poskrbel ansambel Donačka. Tudi z letošnjim obiskom so bili organizatorji zadovoljni.Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotograij (klik!!!) in spodnji videoprispevek.

f/t/v: J. C.