Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert klape Maslina v Podčetrtku (foto,video)


V soboto, 9. avgusta 2014, je ob 20.30 v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek potekal koncert ene najpopularnejših dalmatinskih klap, Klape Maslina in humorista Geza se zeza z gosti.

Klapa Maslina je ena izmed najdlje delujočih klap območja Šibenika z 20-letno glasbeno kariero. Tekom svojega delovanja so sodelovali z različnimi priznanimi skladatelji, kot so Arsen Dedić, Andreja Baše Krsto Juras, Joško Banov in Dušan Šarac.

 

 

Pod vodstvom tenorista in solista Branka Bubica, dobitnika nagrade Šibenika leta 2006, že vrsto let razveseljuje ljudi bivše Jugoslavije. Na festivalu v Splitu so za pesem “Ostala si ista” dobili nagrado Toma Bebića za najboljšo dalmatinsko pesem, a vseeno so največ uspeha poželi z vsem predobro znano skladbo “Da te mogu pismom zvati” avtorjev Ivana Badurine, Frane Bilića in Andreja Baše.

Koncert je potekal v umirjenem duhu. Zbrani, med katerimi se je našlo tudi nekaj obiskovalcev iz drugih držav, so sede spremljali dogajanje na odru, vsake toliko pa s klapo tudi zapeli. Na koncertu ni manjkalo skladb kot so Ribari, Tko ne piva dalmatinac nije, Da te mogu pismom zvati in mnoge druge.

 

Na koncu pa je za dodatno zabavo poskrbel še humorist Geza se zeza. Slednji je na oder povabil pet prostovoljcev, ki so zbranim zapeli vsak po eno kratko pesem in si s tem prislužili Relaxovo nagrado.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (klik!) in videoposnetkov, ki so nastali na omenjenem koncertu.

Kristina Strašek