Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

9. 8.: Javne tehtnice ne bo do praznika


Komunalno obrtno podjetje iz Šentjurja opravlja poleg osnovne dejavnosti tudi vrsto drugih storitev in si na ta način zagotavlja potreben dohodek. Tako trenutno končuje stanovanjsko gradnjo v Kalobju in gradnjo javne tehtnice pri železnici postaji v Šentjurju.
Stanovanjska gradnja v Kalobju je že skoraj končana, urediti je potrebno le še zunanje okolje in objekt bo predan svojemu namenu. Krajani Kalobja so na to čakali že več let, kajti poleg stanovanj bodo pridobili tudi prostore za krajevni urad in pošto. Doslej so se morali sestajati v šoli ali v gostilni, pošte pa sploh niso imeli.
Tudi javno tehtnico Šentjurčani že nestrpno pričakujejo, ker morajo voziti blago na tehtanje v Štore in v Celje, kar je zamudno in povezano z dokajšnjimi stroški. Tehtnica bi morala biti končana že v avgustu, do občinskega praznika, vendar so se dela zavlekla zaradi neugodnih vremenskih razmer in pomanjkanja cementa. Tako bodo lahko začeli Šentjurčani tehtati na novi tehtnici šele prihodnji mesec.
V septembru pa bo Komunalno obrtno podjetje prevzelo v upravljanje tudi krajevne vodovode v Novi vasi, Hruševcu in Gorici pri Slivnici. Vodovode bodo obnovili in na ta način preprečili izpad vode in izboljšali oskrbo.
Prevzeli pa bodo tudi ostale vodovode, ki jih sicer že upravljajo. S prevzemom bodo pridobili sredstva, ki so potrebna za obnovo vodovodov.

Novi tednik, 9. 8. 1984