Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. 8.: Udarniška akcija na Kozjanskem


Brigadirji, ki delajo na Zvezni mladinski delovni akciji ≫Kozjansko 84≪, si prizadevajo, da bi končali delo na posameznih deloviščih.
Prvi dve izmeni sta naredili manj kot so načrtovali, ker jim je zagodlo vreme, zato skušajo brigadirji nadoknaditi zamujeno z udarniškimi akcijami. Tako so skupaj s predsedstvom akcije in z občinskimi skupnostmi za zaposlovanje organizirali udarniško akcijo, ki je bila v soboto. Organizatorji so hoteli z akcijo obuditi tudi udarniški duh in dokazati, da so takšne akcije nujne za ohranitev in nadaljni razvoj mladinskega prostovoljnega dela.
Akcije so se udeležili strokovni delavci in predsedstvo občinskih skupnosti za zaposlovanje celjskega območja, predstavniki Socialistične zveze in Zveze mladine iz Šentjurja ter delavci iz Alposa. Vseh udeležencev je bilo 22, skupaj z brigadirji pa so izkopali 250 metrov jarka za kanalizacijo v brigadirskem naselju »Jože Perčič« v Šentvidu. Udeleženci udarniške akcije so delali pod istimi kriteriji kot brigadirji in so z doseženo normo zasedli drugo mesto.
Organizatorji akcije so pripravili tudi športno srečanje in obisk pri Grabenski mami, kjer je bil med vojno sedež pokrajinskega komiteja Zveze komunistov. Brigadirjem pa je popoldan predaval Emil-Milan Pintar, direktor projekta »Razvoj Slovenije do leta 2000«. Brigadirji so bili s predavanjem zadovoljni. Emilu-Milanu Pintarju pa so zastavili tudi številna vprašanja, ki so se nanašala predvsem na zaposlovanje in na krizno stanje, v katerem se nahaja tako Jugoslavija kot svet.

Novi tednik, 30. 8. 1984