Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

10. Šempetrske vaške igre in zabava s Čuki (foto in video)


Minulo soboto so pod okriljem Športnega društva Bistrica ob Sotli potekale 10. Šempetrske vaške igre. Kljub deževni soboti se je iger udeležilo kar 11 vaških ekip, vrhunec pa je minil zvečer, ko so na oder pod prireditvenim šotorom stopili člani popularne skupine Čuki.

Letos se je 11 ekip (Trebče – Prebrisanci, Bistrica ob Sotli, Čehovec – Orli, Dekmanca, Srebernik, Križan vrh, Hribre, Kunšperk, Polje pri Bistrici, Črešnjevec in Hrastje) pomerilo v petih igrah in sicer v “podajanju gobe”, “slalomu z lojtro”, “vleki vrvi na travi”, “mix igri” in “igri presenečenja”. Ekipe so imele na voljo “jokerja”, ki so ga lahko vložile pred samim začetkom posamezne igre. Po besedah organizatorjev so se domala vse ekipe odlično pripravile in se izvirno opremile, a je nekaterim dodobra zagodel dež.

Med ekipami je bila za najizvirnejšo izbrana ekipa iz Bistrice ob Sotli. Pri igri “slalom z lojtro” je največ spretnosti prikazala ekipa iz Dekmance. Ekipa iz Trebčje bila najspretnejša pri igri “podajanje gobe”. Igra “vleka vrvi na travi” je pripadla ekipi HribreKrižan vrh je najhitreje opravila z “mix igro”. Pri igri“metanje krompirja” pa sta si prvo mesto delili ekipi iz Trebč in Križan vrha.

Po končanih igrah je sledila razglasitev rezultatov. Vrstni red je bil sledeči:

1. mesto: Trebče (55 točk)

2. mesto: Križan vrh (50 točk)

3. mesto: Dekmanca (49 točk)

4. mesto: Bistrica ob Sotli (48 točk)

5. mesto: Hribre (43 točk)

6. do 11. mesto: Hrastje (38 točk), Srebernik (37 točk), Črešnjevec (33 točk), Polje pri Bistrici (31 točk), Čehovec (22 točk) in Kunšperk (13 točk).

Zvečer so na oder stopili člani skupine Čuki, ki so z noro zabavo priredili odličen zaključek 10. Šempetrskih vaških iger.

Pred kamero smo povabili predsednika ŠD Bistrica ob Sotli Matica Moškona, ki nam je zaupal nekaj podrobnosti v zvezi z 10. Šempetrskimi vaškimi igrami. Pogovoru lahko prisluhnete v prvem video posnetku. V drugem pa si lahko ogledate utrinke s tekmovanja v “mix igri”.

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku.

 

v/t/f: eH

Foto (3. in 4. fotografija): Žan Kovačič 

 

polsi-ure-jahanja-klik