Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večer kakovostnih in vrhunskih vin ZGP Šmarje-Virštanj na Gradu Podsreda (foto in video)


Minuli teden je na Gradu Podsreda potekalo pravo vinsko-kulinarično doživetje v organizaciji Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah, Hiše vin Emino. Po slabih treh letih, odkar je uradno v veljavi nova prenovljena vinska blagovna znamka Emino, so obiskovalci lahko okušali kakovostne in vrhunske izdelke, pridelane v kleti z več kot četrt stoletno tradicijo.

Na večeru kakovostnih in vrhunskih vin so se med drugim spomnili na god svete Eme, ki se sicer obhaja 27. junija. O življenju te izredno zanimive in priljubljene svetnice, ki naj bi po ljudskem izročilu bila rojena na gradu Pilštanj, so skozi igro na grajskem dvorišču prikazali člani Kulturne skupine s Pilštanja. Pred prikazom utrinkov iz časov Eminega življenja, sta kakšnih 100 gostov pozdravila direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah Vinko But in župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman.

 

V nagovoru je But pozdravil goste, med katerimi so poleg omenjenega župana bili tudi tudi poslovni partnerji, kupci, dobavitelji, predstavniki javnih zavodov, inštitucij, društev, vinogradnikov, kmetov ter sodelavci. Zbrane je spomnil na izpolnjeno obljubo, ki jo je pred tremi leti dal na istem mestu, da bodo vina Hiše Emino s ponosom nosila ime svetnice. Predstavil je dosežene cilje in cilje, ki jih nameravajo v Hiši vin Emini doseči v bližnji prihodnosti. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Zbrane je nagovoril tudi župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman, ki je pohvalil dobro delo zaposlenih v hiši vin, seveda smo tudi njegov nagovor v celoti posneli in mu lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

 

Sledil je prikaz Eminega življenja, nato pa je vinski tehnolog v zadružni kleti Jure Grubar predstavil Emine vinske grajske skrivnosti, ki so v prostorih gradu čakale goste. Prav posebno vinsko-kulinarično doživetje, za katero gredo posebne pohvale kuharicam Zadružnika Šmarje pri Jelšah, ki so še enkrat več mojstrsko pričarale harmonijo okusov, ki so se skladali z Eminimi vini, so gostje doživljali v različnih prostorih Gradu Podsreda. Vsak prostor, kjer so se vina spajala s kulinaričnimi dobrotami, je nosil svoje ime. To čudovito popotovanje se je pričelo z vitezovim sprejemom, se nadaljevalo z višavami z mehurčki, žejnim vitezom, belim gradom, sladko princeso in se zaključilo z rdečim kraljestvom. V vsaki sobani je seveda šlo za posebno gastronomsko doživetje, tako hrane kot kakovostnih in vrhunskih vin. Za glasbeno doživetje je poskrbel Trio Krajnc.

 

Obiskovalci so se lahko prepričali, da za vrhunska in kakovostna vina iz Hiše vin Emino še vedno velja posebna harmonija, ki jo je mogoče pridobiti na tem vinorodnem območju. Slednje v Hiši vin Emino nadgrajujejo s kontinuiranim izboljševanjem kakovosti vin, njihovo dobro delo pa potrjujejo številna domača in mednarodna vinska priznanja ter pristna kozjanska gastronomija. Vse našteto zadovoljuje še tako zahtevne domače in tuje goste, in potrjuje, da je v Hiši vin Emino res dobro doma in da skrbno negujejo sedemstoletno vinsko tradicijo krajev.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov, v katera smo zajeli nagovora direktorja KZ Šmarje pri Jelšah Vinka Buta in župana občine Kozje Dušana Andreja Kocmana. V galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke z večera kakovostnih in vrhunskih vin ZGP Šmarje-Virštanj. 

 

 

 

v/t/f: eH