Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini osrednja prireditev ob občinskem prazniku (foto in video)


Minuli petek so v Kulturnem centru v Rogaški Slatini podelili občinska priznanja, in sicer 3 priznanja in 2 plaketi. Osrednja dogodka so se udeležili tudi župani sosednjih občin. Občinski svet Občine Rogaška Slatina je na predlog Komisije za vloge, pritožbe, nagrade in odlikovanja sprejel sklep o podelitvi priznanj Občine Rogaška Slatina v letu 2014. Da je Rogaška Slatina še vedno razvijajoče se mesto, ki sledi razvoju gospodarstva, turizma, športa in kulture, to potrjujejo številna delujoča kulturna, turistična, športna in humanitarna društva, ki s svojim delovanjem neposredno pomagajo k prepoznavnosti mesta in solidarnosti med ljudmi. Letošnje podelitve priznanj in plaket so tudi letos prišle v prave roke.

Letošnji prejemniki Priznanja Občine Rogaška Slatina so Društvo prostovoljcev za pomoč sočloveku Miklavževa druščina, Ivanka Drofenik in Leopold Fürlinger. Plaketi Občine Rogaška Slatina sta prejela slatinski nadžupnik Jože Vehovar in Zvonko Plevčak.

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je dejal, da je do sedaj bilo zaključenih 12 projektov, še 6 jih še nameravajo. Največji projekt je oskrba s pitno vodo v porečju Sotle (prenova skoraj 15 km vodovodnega omrežja), Slatinčani so pred kratkim dobili novo pokrito tržnico z garažno hišo, obnovili so kip  Janeza Nepomuka, v Kulturnem centru so pred kratkim odprli novo Mestno galerijo (prva razstava je na temo ob 100-obletnici obstoja občinske stavbe), Turistična vodna pot Kostrivnica, 10-kilometrska kolesarska steza med Rog. Slatino in Podčetrtkom (1,5 km proge je že zaključene), dobro turistično prepoznavnost je dal start 3. etape kolesarske dirke po Sloveniji, trenutno je v Rogaški Slatini košarkaška reprezentanca Slovenije, izgradnja cestne infrastrukture (vse skupaj so letos obnovili 10,5 km, v občini 8 km, ostalo v Občini Podčetrtek), podpisana je bila 10-letna nova koncesijska pogodba za izvajanje pogrebne in pokopališče dejavnosti (novo zgrajena poslovilna vežica na Sv. Florjanu), energetsko se obnavljata I. in II. OŠ, v izgradnji sta 2 hotela … V zadnjih 4 letih so realizirali 39 večjih investicijskih projektov vrednih 20 milijonov evrov. Več si poglejte v spodnjem videoprispevku.

Pihalni orkester Steklarne je uvodoma zaigral slovensko himno, nastopila je tudi Alma Merklin (na klavirju jo je spremljal Denis Horvat) ter na kitari se je predstavil mladi perspektivni glasbenik Staš Čakš.

Društvo prostovoljcev za pomoč sočloveku Miklavževa druščina: sami z organizacijo dobrodelnih prireditev prepoznavno  prispevajo k zaščiti socialno ogroženih otrok in njihovih družin, z organizacijo tradicionalnega Miklavžeevaga bazarja in številnih dobrodelnih koncertov že celo desetletje združujejo dve odlični ideji: s prodajo lokalnih dobrot in umetniških izdelkov pomagajo tistim iz lokalnega okolja, katerih socialna stiska je največja. Za velik prispevek k širjenju socialne solidarnosti ter razvijanju pravih življenjskih vrednot so prejeli Priznanje Občine Rogaška Slatina. Priznanje je v imenu društva prevzela Margareta Rothmeier Klančnik.

Ivanka Drofenik: skozi življenje se je prebijala s težkim delom, nikoli ji ni zmanjkalo energije za izvajanje akcij za boljše življenje na vasi, za sodelovanje v Društvu upokojencev Rogaška Slatina in v Rdečem križu. Uspešno je začela in končala vodenje projekta rekonstrukcije lokalne ceste v naselju Gaberce, v Društvu Gaja je aktivna že od same ustanovitve, vodi pa tudi Kulturno društvo Deteljica. S svojo aktivnostjo dokazuje, da je z močno voljo mogoče premagati vse ovire. Za velik prispevek k razvoju prostovoljstva in ohranjanje ustnega izročila je prejela Priznanje Občine Rogaška Slatina.

Leopold Fürlinger: kot kapetan Steklarja je dosegel zavidljive športne rezultate, velike uspehe je dosegel tudi v smučanju, kjer je pridobil zahtevne licene za vaditelja smučanja, še danes vodi Smučarski klub Rogaška Slatina, ki že vrsto let Slatinčanom omogoča zimsko smuko (kljub težkim vremenskim razmeram). Za prispevek k razvoju smučarskega športa v Občini Rogaška Slatina je prejel Priznanje Občine Rogaška Slatina.

Zvonko Plevčak: poleg naporne in izjemne delovne poti se tudi veliko družbeno udejstvuje in pomaga pri organizaciji prireditev (tudi kot član Društva vinogradnikov Rogaška in Društvo ročnih možnaristov RogatecRogaška, Športno društvo Boč). Za prispevek k razvoju društvenega življenja v lokalni skupnosti je prejel Plaketo Občine Rogaška Slatina.

Jože Vehovar: nadžupnik župnije Rogaška Slatina, letos bo 4 leta, odkar je prišel v Rogaško Slatino, veliko je naredil na področju obnove sakralnih objektov (domače cerkve, obnavlja se tudi Trojica), povezal je mnoge občane in podjetnike v homogeno enoto, poskrbel je za mnoga letovanja otrok, znova je vzpostavil blagoslove skupin, ki jih družijo isti interesi (motoristi, čebelarji, gasilci). Za viden prispevek ohranjanja kulturne dediščine v Rogaški Slatini mu je Občina Rogaška Slatina podelila Plaketo.

V imenu vseh prejemnikov priznanj se je zahvalil Jože Vehovar, v imenu gostujočih županov pa je spregovoril šmarski župan Jožef Čakš. Oba nagovora si lahko pogledate v spodnjem videoprispevku, vabljeni pa tudi, da si pogledate galerijo fotografij (klik!!!). Vsem prejemnikov Priznanj in Plaket čestitamo tudi mi. 

f/t/v: J. C.