Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Polju ob Sotli pričetek 6. poletnih vaških iger


Minuli konec tedna so se v Polju ob Sotli začele tradicionalne, že 6. Poletne športne vaške igre, ki bodo potekale ve do sredine septembra. Udeleženci letošnjih iger so krajani Polja ob Sotli, Sedlarjevega, Lastniča, Brezovec-Reberce, Buč, Vrenske Gorce, Sel in Imenega. Kakor lani, bodo organizatorji, ŠD Polje ob Sotli, tudi letos izvedli 10 disciplin in sicer: namizni tenis, karte šnops, šah, tenis, tek na 2400 m, streljanje z zračno puško, košarko, odbojko, mali nogomet in badminton.

Pretekli vikend so izvedli prvi dve disciplini. Tako kot vsako leto, so se tudi letos igre začele z namiznim tenisom in sicer v petek. V nedeljo pa so igrali karte šnops. Tekmovanje v namiznem tenisu je potekalo v Domu gasilcev in krajanov Polje ob Sotli, kjer sta tudi letos slavila zmago igralca Sedlarjevega, ki sta v finalu premagala Buče. Tretje mesto je v malem finalu osvojilo Polje ob Sotli, ki je premagalo Vrensko Gorco. Sledilo je Imeno, Brezovec-Reberca, Lastnič in Sela.

 

Druga disciplina, igranje kart, pa je prinesla zmago ekipi Polja ob Sotli, drugo mesto je osvojila Vrenska Gorca, tretje pa Imeno. Ostale ekipe so si sledile po vrstnem redu: Buče, Sedlarjevo, Brezovec-Reberca, Lastnič in Sela.

Po dveh disciplinah je na vrhu razpredelnice ekipa iz Polja ob Sotli (40 točk) pred Sedlarjevim (36 točk) in tretje uvrščenima ekipama iz Buč in Vrenske Gorce (32 točk). Sledijo ekipe Imeno, Brezovec-Reberca, Lastnič in Sela.

 

Igre se bodo nadaljevale v petek, 8. avgusta in v nedeljo, 10. avgusta, ko se bodo ekipe pomerile v igranju tenisa v Športnem parku Imeno. V nedeljo, 10. avgusta, ob 9. uri, pa bo potekal tudi šah v Domu gasilcev in krajanov Imeno.

Vir in foto: ŠD Polje ob Sotli, B. H.