Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V občinah Rogaška Slatina in Podčetrtek odprli še skoraj 5 kilometrov prenovljene lokalne ceste (foto in video)


Minulo soboto je v Gabrcah, občina Rogaška Slatina, potekala slavnostna otvoritev prenovljene lokalne ceste Male Rodne – Plat – Gabrce – Nezbiše. Prenova je potekala v okviru projekta “Rekonstrukcija prometne infrastrukture Male Rodne – Plat – Gabrce – Nezbiše”, pri čemer je bilo obnovljenih 4,9 kilometrov lokalnih cest. Večina, kar 4,6 km ceste se nahaja na območju nosilne Občine Rogaška Slatina, 300 metrov pa na območju partnerja pri projektu, Občine Podčetrtek.

Slavnostnega odprtja prenovljene ceste s kulturnim programom in nagovori, ki se je ovijalo pri domačiji Antona Drozga v Gabrcah, so se poleg župana mag. Branka Kidriča in podžupana Martina Kidriča udeležili še župan občine Podčetrtek Peter Misja, župan občine Rogatec Martin Mikolič, župnik s Kristan Vrha Jože Zamuda, ki je cesto tudi blagoslovil ter številni krajani. V kulturnem delu programa, ki ga je povezovala Alenka Vodušek, je nastopil oktet Cerkvenega pevskega društva sv. Križ iz Rogaške Slatine ter trio glasbenikov GŠ Simona Plemenitaša iz Rogaške Slatine.

Z leve: župan občine Rogatec Martin Mikolič, župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, župan občine Podčetrtek Peter Misja in podžupan občine Rogaška Slatina Martin Kidrič
Z leve: župan občine Rogatec Martin Mikolič, župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič, župan občine Podčetrtek Peter Misja in podžupan občine Rogaška Slatina Martin Kidrič

Župan občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič je v nagovoru podrobneje predstavil projekt, katerega izvedena dela so vključevala poenotenje širine cestišča, sanacijo spodnjega ustroja, ureditev odvodnjavanja ter kompletno preplastitev. Ob tem je izpostavil 700 metrski odsek kolovozne ceste skozi Gabrce, ki je s projektom pridobil asfaltno izvedbo. Posodobljena prometna povezava poteka skozi štiri naselja, s čimer prinaša izboljšan dostop do 160 gospodinjstev.

Oktet Cerkvenega pevskega društva sv. Križ iz Rogaške Slatine ter trio glasbenikov GŠ Simona Plemenitaša iz Rogaške Slatine
Oktet Cerkvenega pevskega društva sv. Križ iz Rogaške Slatine ter trio glasbenikov GŠ Simona Plemenitaša iz Rogaške Slatine

Ocenjena vrednost investicije projekta je znašala 1.000.000 evrov, od tega je 810.000 evrov, torej glavnina, zagotovljenih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in iz državnega proračuna. Obe Občini (Rogaška Slatina in Podčetrtek) sta zagotovili sredstva za plačilo davka na dodano vrednost. Seveda je večina nastalih stroškov povezanih z deli na območju občine Rogaška Slatina (ocena znaša 920.000 evrov), ostalih 80.000 pa z deli na območju občine Podčetrtek.   

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem smo pred kamero povabili župana občine Rogaška Slatina mag. Branka Kidriča, ki je podrobneje predstavil projekt in napovedal projekte, ki se v občini počasi zaključujejo.

 

Ob tem je župan Kidrič izpostavil, da je tik pred zaključkom tudi drugi skupni projekt omenjenih Občin, s katerim bo obnovljenih še 5,6 kilometrov lokalnih cest skozi Kamence, Jerčin, Nezbiše in Pristavo. Tako je skupna razdalja rekonstruiranih cestnih odsekov med obema zdraviliškima krajema od leta 2012 narasla na skoraj 18 kilometrov, za kar je bilo potrebnih 3,8 milijona evrov vloženih sredstev, ki so, z izjemo davka na dodano vrednost, bila praktično v celoti zagotovljena iz evropskih strukturnih sredstev.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na odprtju prenovljene lokalne ceste v Gabrcah.  

 

v/t/f: eH