Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Kristalni dvorani GH Rogaška so koncertirali Raoul & the WiseMen (video)


V sredo zvečer je v veličastni Kristalni dvorani v Rogaški Slatini koncertirala mlada nizozemska skupina Raoul & the WiseMen. Prihajajo iz Amsterdama in v okviru svoje turneje po Sloveniji so se ustavili tudi v Rogaški Slatini.

Kdo so mladi fantje? Skupino sestavlja pet fantov, in sicer Raoul Wijsma, ki je vokal, Thomas Goralski, ki zaseda klavir in klaviature, Daniel Frankenberg, ki zaseda violino, Theo Balbig, ki obvladuje bas, in Jelle Huinerts, ki sedi za bobni. Vsi so študenti jazza in klasične glasbe na konzervatoriju in njijov repertoar je zelo raznolik. Največ imajo kombinacij lastnih kompozicij ter standardnih jazzovskih in pop komadov. Tudi latino ritmi jim niso tuji. Rogaško občinstvo so med drugim presenetili tudi s slovenskimi pesmimi, posneli smo priredbo pesmi Stop (Omar Naber), ki si jo lahko pogledate v spodnjem videoposnetku.

 

Njihova glasba je privlačna, intenzivna, mladi fantje so svojo igrivost z veseljem do glasbe in življenja pokažejo tudi na odru. Močna volja po ustvarjanju nečesa drugačnega jim daje motivacijo za naprej.

Morda bi se tovrstna miselnost morala naseliti tudi med domačine, da bi se tovrstnih dogodkov udeleževali v večji meri. Priložnosti za nekaj drugačnega in drznega so, le dovoliti si moramo narediti ta korak …

f/t/v: J. C.