Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalno 22. srečanje muzikantov na Dolgi Gori (foto,video)


Vroče nedeljsko popoldne na Dolgi Gori. Mladi fantje so že na parkirišču usmerjali obiskovalce in jim tako kazali parkirna mesta. “Ne gospa…vzvratno parkirajte. Tako boste lažje prišli nazaj ven,” slišim skozi odprto okno svojega avtomobila enega izmed pomočnikov, ki je slednje poskušal dopovedati gospe pred mano. Avti parkirani in že smo hiteli po hribčku proti velikem belem šotoru iz katerega je odzvanjal zvok harmonike.

Tokratno srečanje muzikantov, katerega organizator je PGD Dolga Gora,  je bilo že 22. po vrsti. Na slednjem se je v tekmovalnem delu pred zbranimi predstavilo kar 23 nastopajočih, ki so se razporedili v tri skupine: 1.) solo do 15 let, 2.) solo nad 15 let in 3. ansambli.

Kot vsa leta do sedaj, je tudi tokrat tekmovalce ocenjevala tako strokovna žirija kot publika. Letos so stolčke za žirantsko mizico zasedli Mirko Polutnik, Davor Pušnik in Andreja Ocvirk.

Brez večje zamude, je tako na oder prihitel prvi nastopajoči iz prve kategorije. Kot bi švignil so bili najmlajši tekmovalci že mimo in tako so oder zasedli še starejši solisti in ansambli. Ko je odzvenela še zadnja pesem tekmovalnega ansambla, so na oder stopili člani ansambla Mateja Banovška. Slednji so zbrane zabavali med pavzo, ki je bila namenjena predvsem glasovanju, preštevanju glasov in seveda tudi plesu. Prvi pari so se že kaj hitro zavrteli na plesišču, kmalu pa so jim sledili tudi preostali. Na oder je stopil tudi ansambel Unikat.

 

Pavza – za mnoge kar malce predolga, saj je trajala več kot 2 uri – je končno dobila svoj konec in čas je bil za razglasitev zmagovalcev.

Po oceni strokovne komisije je med mladimi solisti do 15 let tretje mesto osvojil Lan Žnidar, ki je zaigral skladbo ”Snežni valček”, drugo mesto je pripadalo Juretu Ričniku, s skladbo ”Na avtocesti”, prvo mesto strokovne komisije pa si je prislužil Uroš Kotnik, ki jih je očaral s skladbo ”Bei Peter Luis”. Med mladimi solisti nad 15 let je po oceni strokovne komisije tretje mesto pripadalo Michelu Sitarju s skladbo ”Čez Trojane”, drugo mesto si je prislužil Luka Pliberšek s skladbo ”Na vikendu”, prvo mesto v kategoriji nad 15 let pa je letos s skladbo “Jazzilady” prejel Denis Dragaš.

 

Tako nam ostanejo le še nagrade za najboljše ansamble tega leta. Izmed vseh sedmih ansamblov je drugo mesto prejel Ansambel Pik iz Šentjurja, ki je zaigral skladbi “Črni kos” in “Pij godec z mano”. Prvo mesto pa si je letos prisvojil debitant, Ansambel Lun’ca iz Dramelj. Slednji pa ni očaral zgolj žirije, ampak je bil zmagovalec tudi skupnega glasovanja publike. Alen Tilinger (harmonika), Muha Selič (kitara), Luka Pintarič (bas kitara, vokal), Ana Šket (vokal) in Žiga Deršek (vokal) so zbrane osvojili s svojim energičnim nastopom vsem dobro poznane skladbe “Moja” in valčkom “Pomlad na gorskih stezah”.

 

 Za večerno zabavo pa sta tokrat poskrbela kar dva ansambla, in sicer ansambel Akord in Unikat.

Na povezavi si lahko ogledate fotografije: fotogaleriji (klik), hkrati pa vas vabimo, da si vzamete čas in si ogledate tudi video, posnet na dogodku.

Kristina Strašek